| Avtor:

Športno-družabno srečanje vasi Bodonci

BODONCI – V Bodoncih so v soboto, 24. avgusta 2014, organizirali prvi vaški piknik, katerega se je udeležilo več kot 200 Bodončanov. Druženje so si popestrili z glasbo in zabavnimi igrami.

vaski-piknik-bodonci-119Tempo življenja, v času v katerem živimo, nas marsikdaj prikrajša za prijetno srečevanje in druženje s sosedi, prijatelji, znanci in sovaščani. Zaradi tega dejstva so se v društvih v Bodoncih – PGD Bodonci, ŠD Bodonci in DKŽ »Klas« Bodonci, odločili, da za sovaščane in sovaščanke organizirajo medsebojno druženje vseh generacij vaščank in vaščanov Bodoncev.

Tako se je v soboto, 24. avgusta, v Športnem centru Bodonci pod šotorom zbralo več kot 200 Bodončanov. Da pa je bilo druženje čim bolj prijetno, aktivno in zabavno, sovaski-piknik-bodonci-102 se organizatorji odločili, da to druženje popestrijo z dobro glasbo, plesom, petjem, dobro hrano in pijačo in zabavnimi igrami. Vas ima tako rekoč tri zaselke, in sicer Breg, Graba in Varaš. Tako so bile tudi narejene tri ekipe, ki so se pomerile v petih igrah: podiranje tarče s staro brizgalno, slalom z lestvijo, ribolov, gasilska cev in skok v jumbo vreči. V vsaki ekipi je bilo najmanj devet tekmovalcev. Da ne bi prišlo do zapletov, so imeli tudi sodniško komisijo, ki je skrbela za to, da so igre korektno potekale. Sodniško komisijo so sestavljali Vlado, Andrej in Štefan, vsak iz enega dela vasi. Pri igrah ni manjkalo bučnega navijanja, prav tako pa je bilo poskrbljeno za smeh. Največ smeha je bilo pri skoku z jumbo vrečo, kjer so se padci iz vreče kar vrstili.

Na koncu zmagovalca ni bilo, ker sta ekipi Graba in Breg imeli isto število točk. Pri tem pa nikakor ni bilo pomembnejše tekmovanje, ampak druženje. Ker pa prazna vreča ne stoji pokonci, so poskrbeli, da so bili želodci polni in, da grla niso bila suha. Pripravili so piknik s samopostrežnim bifejem, ki je bil za vse na voljo cel čas druženja.

vaski-piknik-bodonci-85Svinjska tombola

Največja atrakcija pa je bila svinjska tombola. Kaj je to? Gre za zagrajen prostor 5×5, v katerem je bilo 100 polj. Polja so bila označena s številkami od ena do sto. Te številke so se pa prodajale v obliki kuponov. Ko je bilo prodanih vseh 100 številk, so v ta prostor spustili svinjo. Pravila igre so enostavna, da na katero številko svinja opravi svojo veliko potrebo, od tistega je tudi dobitek – svinja.

Celotno druženje skupaj z igrami sta povezovala Janja Vlaj in Boštjan Durič. Za glasbo in zabavo do poznih jutranjih ur je poskrbela Monika. Čeprav je občasno deževalo, to ni bila nobena ovira za ples pod milim nebom, saj so bili Bodončani dobro razpoloženi in se niso pustili, da bi jima kar koli pokvarilo ta dan. Ob 20.30 uri so si pa na nogometnem igrišču Bodonci ogledali tudi prvo prvenstveno tekmo med Prosečko vasjo in Bodonci, kjer so domačini slavili s 5 : 1.

Organizatorji so bili nad odzivom in razpletom prvega srečanja zelo navdušeni. Povedali so, da bodo drugo leto zopet organizirali tovrstno prireditev, ki bo postala tudi tradicionalna.

Foto: Melani Mörec

no images were found