| Avtor:

Srečanje ljudskih pevcev in godcev ljudskih viž v Dolini

DOLINA – Kulturno-turistično društvo Dolina je pripravilo v soboto, 11. maja, srečanje ljudskih pevcev in godcev ljudskih viž, ki je bilo v vaško-gasilskem domu. Pevci in godci so se tako že tretje leto po vrsti zbrali v Dolini.

Prireditev, ki je bila v celoti obarvana s petjem, pa tudi plesom, je nosila naslov »Zapojmo v Dolini«. Na prireditvi je nastopilo devet povabljenih gostov oziroma skupin, vsaka pa je zapela po dve pesmi.

Kot prve so se predstavile gostiteljice, ljudske pevke Žlahtna kapljica KTD Dolina. Za uvod so zapele pesem Tü v Dolini, za katero je besedilo napisala predsednica Krajevne skupnosti Dolina Jasmina Cuk, nato pa še Zvezde žarijo. Po nastopu domačink je nekaj besed spregovorila predsednica KTD Dolina Irena Horvat, za njo pa še župan Občine Puconci Ludvik Novak.

Zatem je sledil nastop še preostalih skupin. Ljudske pevke Vrtnice iz Beznovcev so se predstavile s pesmima Snočkaršnja noč in Mamica povejte mi. Za njimi je nastopil Puconski duet s Pištekom, s pesmima Mašina je zafüčkala in Močnik v pejči. Ljudski godci Vinski bratje so z inštrumenti, ki so jih sami izdelali, zapeli in zaigrali pesmi Ti zemla rajska mila in Daj mi Micka pejneze nazaj, za njimi pa so se predstavili člani skupine Mokoš iz KTD Goska iz Satahovcev, katerih inštrumenti so prav tako izdelani doma. Zapeli so pesmi Ko spomladi jablane nam cveto in Cvetlicami po logu roža je dišala. Naslednji se je predstavil mlad glasbenik Mark Tivadar z avtorskima pesmima Fejsbuk pajdašica in Prekmurski pozdrav, za njim pa Mürski godci iz Petanjcev, ki igrajo na doma izdelana glasbila. Predstavili so se s pesmima Venček narodnih in Zvezde žarijo. Kot predzadnji so nastopili člani skupine Zgrablenci na kvadrat iz KUD-a Budinci s pesmima Deklina Lujzika in Irmica, zadnji pa so se predstavili Mladi upi Lipa iz Vadarcev.

Po dobri uri in pol petja je bil čas za ples. Ob dobri glasbi so se gostje in obiskovalci zabavali še pozno v noč, gostitelji pa so poskrbeli tudi za jedačo in pijačo ter bogat srečelov.

Foto: D. N., D. P.

no images were found