| Avtor:

Svečana otvoritev »Evangeličanskega doma Bodonci«

BODONCI – Evangeličanska cerkvena občina Bodonci je v nedeljo, 25. maja 2014, svečano otvorila »Evangeličanski dom Bodonci«. Po končani svečani božji službi in blagoslovitvi doma je sledilo družabno srečanje z glasbeno skupino Oppa Bokan band in brezplačna pogostitev za vse udeležence.

otvoritev-evangelicanskega-doma-v-bodoncih-37»V Bodoncih ste uresničili svoje sanje,« so bile besede številnih gostov na svečani otvoritvi »Evangeličanskega doma Bodonci«. Ob 12. uri se je najprej začela gasilska povorka, nato pa svečana božja služba. Pri božji službi so spregovorili tudi številni domači in tuji gostje. Pri svečani božji službi in blagoslovitvi doma je sodeloval tudi otroški pevski zbor Bodonci pod vodstvom Damjana Kuzme.

otvoritev-evangelicanskega-doma-v-bodoncih-27

Po končani svečani božji službi se je dogajanje preselilo na dvorišče župnišča, kjer je potekala blagoslovitev in otvoritev doma. Nov »Evangeličanski dom Bodonci«, v vrednosti 300.000 evrov, je namenjen za poučevanje verouka, za vaje otroškega pevskega zbora in ženske pevske skupine, za otvoritev-evangelicanskega-doma-v-bodoncih-42različne sestanke, sprejeme, pogostitve in ostale aktivnosti cerkvene občine. Blagoslov doma je opravil evangeličanski škof Geza Filo, slavnostni trak pa sta prerezala bodonski evangeličanski duhovnik Simon Sever in evangeličanska inšpektorica Zdenka Jelenovec. Nato so si obiskovalci lahko ogledali notranjost doma.

Dve pridobitvi

V Evangeličanski cerkveni občini Bodonci pa to ni bila edina pridobitev. Še ena pridobitev je CD otroškega pevskega zbora Bodonci, ki je premierno izšel na dan svečane otvoritve doma. Naslov CD-ja je Dobro jutro, dober dan.

otvoritev-evangelicanskega-doma-v-bodoncih-54Po končani svečani božji službi in blagoslovitvi doma je sledilo družabno srečanje z glasbeno skupino Oppa Bokan band in brezplačna pogostitev za vse udeležence. Pogostitev je potekala v prireditvenem šotoru pri Podružnični osnovni šoli Bodonci.

Foto: Melani Mörec

no images were found