| Avtor:

Tabor gasilske mladine

PUCONCI – GZ Puconci je od petka, 24. junija , do nedelje, 26. junija 2016, na Osnovni šoli Puconci organizirala 10. tabor gasilske mladine iz GZ Puconci in VZG Zabok iz Hrvaške.

Tabor 2016 (11)Tabora se je letos udeležilo 54 otrok in 17 mentorjev. V petek so po prihodu na OŠ Puconci potekala medsebojna spoznavanja. Ob 16. uri so se odpravili na pohod na Vanečo, kjer so si ogledali razne živali na domačiji Sečko. Ko so se vrnili nazaj na šolo, so imeli večerjo, nato pa so se mladi gasilci iz GZ Puconci odpravili domov.

Naslednje jutro so se po zajtrku odpravili v Mursko Soboto, kjer so jim gasilci iz PGD Murska Sobota razkazali njihovo gasilsko opremo in vozni park. Največja atrakcija pa je bila avtolestev, s katero so se lahko povzpeli visoko v zrak – nad Mursko Soboto. Potem je sledil ogled konjušnice in gradu v Rakičanu. Kdor je hotel, je lahko tudi jahal konja. Iz dvorca Rakičan so se odpravili do letališča v Rakičanu, kjer so si ogledali letališče in letala ter imeli kosilo.

Tabor-2016-34Popoldan so se vrnili nazaj na OŠ Puconci. Sledile so razne športne igre – nogomet, košarka, med dvema ognjema in razne zabavne igre. Za konec dneva so pripravili še roštiljado. Po večerji je bil družabni večer.

Nedeljski dan je bil zaznamovan z gasilskimi in športnimi igrami. Štafetno so podirali tarčo, preizkusili se v kelnarjenju, štafeti in metom krompirja v posodo. Najraje so imeli špricanje z vodo. Pred kosilom je bila na vrsti še torta ob okroglem jubileju – 10 let tabora gasilske mladine. V nedeljo so se na taboru še pridružili: predsednik GZ Puconci Ivan Pintarič, poveljnik GZ Puconci Franc Barbarič, predsednik komisije za mladino GZ Puconci Lončar Bojan. S Hrvaške je prišla njihova delegacija s predsednikom in poveljnikom VZG Zabok na čelu.

Foto: S.S., M.C.

 

no images were found