| Avtor:

Teden ljubiteljske kulture v Moravskih Toplicah

Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Murska Sobota je tudi letos med 13. in 22. majem pripravila Teden ljubiteljske kulture v Termah 3000 Moravske Toplice.

 

TLK - M. TOPLICE 074 (Custom)V tem tednu so se na javnih vajah, imenovanih Kultura med ljudmi, predstavili člani različnih kulturnih društev in skupin ter vrtci in šole iz Prekmurja. Vaje, ki so jih izvajale skupine, so potekale v vsakodnevnih oblačilih, brez posebnih noš ali kostumov. Namen javnih vaj je bil predvsem pritegniti pozornost ljudi, pokazati in predstaviti delovanje posameznih skupin ter jih s tem tudi animirati za vključitev v tovrstne kulturne dejavnosti.

V okviru Tedna ljubiteljske kulture so se tako v soboto, 21. maja, v avli hotela Livada predstavile tudi tri sekcije Kulturno umetniškega društva Budinci, in sicer ljudske pevke, folklorna skupina ter pevci ljudskih pesmi Zgrablenci na kvadrat. Na javnih vajah so se predstavili tudi člani Mešanega pevskega zbora Vladimir Močan DU Murska Sobota ter člani Mešanega pevskega zbora Pečarovci.

Foto: Suzana Škodnik

no images were found