| Avtor:

Teden otroka

Vsako leto se v Sloveniji s prvim ponedeljkom v oktobru začne projekt Teden otroka, katerega nosilec je Zveza prijateljev mladine Slovenije. V tem tednu se v vseh večjih krajih po Sloveniji organizirajo različne delavnice in programi, namenjeni razvedrilu otrok.

Teden otroka_1Projekt Teden otroka se je začel danes, s svetovnim dnevom otroka, ki je bil priznan leta 1956 s strani Generalne skupščine Združenih narodov, Mednarodne zveze za varstvo otrok in Mednarodnega fonda za pomoč otrokom Unicefa.

Letošnja vsebinska usmeritev Tedna otroka z naslovom Nekaj ti moram povedati poudarja pomen komuniciranja in kakovostnega medsebojnega sporazumevanja otrok in mladostnikov z drugimi osebami. Komuniciranje je namreč pomembno v vseh življenjskih obdobjih posameznika, ravno zato pa so tej tematiki v tem tednu namenili posebno pozornost. Z različnimi okroglimi mizami, konferencami in izobraževalnimi delavnicami skušajo v Tednu otroka približati širšo javnost otrokom in mladini, tem pa so pripravili v večjih krajih vrsto različnih ustvarjalnih delavnic, kjer bodo imeli možnost kreativnega izražanja.

Poslanica

Vir in foto: www.zpms.si