| Avtor:

Tradicija se piše tretjič – Škisova tržnica Maribor 2012

Maribor, 4. 10. 2012 – Na platojih mariborske tržnice se je včeraj zbralo več tisoč mladih, kjer je že tretjič, v organizaciji Zveze ŠKIS, potekala Škisova tržnica Maribor. Tradicionalno ob začetku študijskega leta so se študentski klubi Slovenije zbrali in na enem mestu na atraktiven način predstavili svoje kraje ter obiskovalcem ponudili raznovrstno slovensko kulturo in kulinariko.

Škisova tržnica Maribor 2012 je potekala v sredo,  3. oktobra 2012, na platojih mariborske tržnice. V popoldanskem delu se je predstavilo 35 študentskih klubov Slovenije, ki so s skrbno pripravljenimi stojnicami poskrbeli za edinstveno vzdušje z vsemi slovenskimi narečji in značilno kulinariko posameznih krajev. Največjo in najuspešnejšo Škisovo tržnico Maribor so slavnostno odprli predsednik Zveze ŠKIS, Matic Sušnik, podžupanja Mestne občine Maribor in predsednica pripravljalnega odbora za izvedbo projekta Maribor 2013 – Evropska prestolnica mladih, Astrid Bah, ter predsednik Študentske organizacije Slovenije, Mitja Urbanc.

V večernem delu so občinstvo razgreli glasbena skupina Arthem, Wrong moose, Sell-out, Ana Pupedan in S.A.R.S. Dogodek je potekal v sklopu projekta Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture.

Predsednik Zveze ŠKIS, Matic Sušnik: »Ponosni smo, da nam je uspelo Škisovo tržnico v treh letih povzdigniti v tako popularno kulturno in hkrati zabavno prireditev za mlade na prostem tudi v vzhodnem delu Slovenije. Nadpovprečna udeležba v popoldanskem delu kaže na to, da kulturni koncept Škisove tržnice pridobiva na popularnosti in prihaja v zavest mladih. V posebno čast pa si letos zagotovo štejemo priložnost, da sodelujemo v sklopu tako uspešnega projekta, kot je Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture.«

Prispevek: Sanja Kropec

no images were found