| Avtor:

Tradicionalna otvoritev avto-moto sezone in vrtna veselica »Na Jasi« v Bodoncih

BODONCI – Motoklub Veterani Murska Sobota je v sodelovanju z Evangeličansko cerkveno občino Bodonci v nedeljo, 24. aprila 2015, organiziral krst starodobnih vozil in članov MK Veterani. Otvoritev avto-moto sezone je bila v Bodoncih letos deveto leto zapored.

Motoristi-4-Otvoritvena vožnja starodobnih vozil je potekala iz Murske Sobote v Bodonce, kjer so se zbrala starodobna vozila. Srečanje starodobnih vozil se je začelo pri evangeličanski cerkvi v Bodoncih, kjer je duhovnik Simon Sever opravil bogoslužni in blagoslovitveni del srečanja. Najprej je potekala božja služba, ki jo je sooblikovalo večje število sodelavcev, predvsem mlajših. Nastopil pa je tudi mladinski ansambel. Po božji službi je zunaj sledil še blagoslov vozil. Namen blagoslova je, da bi starodobna vozila, vozila častitljive starosti, ponosno in varno vozila ter tako služila svojemu namenu in predstavljala tehnično kulturno dediščino.

Po končanem blagoslovu se je dogajanje preselilo na zelenico pri Okrepčevalnici Na Jasi, kjer je sledil še piknik za ljubitelje starodobnih vozil in ostale obiskovalce ter tradicionalna zabava z Ansamblom Spev in skupino Energy. Glasbeni gost je bil tudi Miran Rudan, ki je navdušil obiskovalce. Kljub temu, da so bile temperature bolj nizke, so ozračje in občinstvo ogrele francoske plesalke. Nastopil pa je tudi mladinski ansambel ECO Bodonci. Zabava je potekala pozno v noč.

Foto: M. M.

 

no images were found