| Avtor:

Tradicionalna otvoritev avto-moto sezone in vrtna veselica »Na Jasi«

BODONCI – Motoklub Veterani Murska Sobota je v sodelovanju z Evangeličansko cerkveno občino Bodonci v nedeljo, 30. aprila 2017, organiziral krst starodobnih vozil in članov MK Veterani. Otvoritev avto-moto sezone je bila v Bodoncih letos že 11. leto zapored, srečanja pa se po navadi udeleži do 200 vozil.

Avto-moto (18)Otvoritvena vožnja starodobnih vozil je potekala iz Murske Sobote v Bodonce, kjer se je zbralo veliko starodobnih vozil. Srečanje starodobnih vozil se je kot vsako leto, tudi letos začelo pri evangeličanski cerkvi v Bodoncih, kjer je duhovnik Simon Sever opravil bogoslužni in blagoslovitveni del srečanja. Najprej je potekala božja služba, ki jo je sooblikovalo večje število sodelavcev. Namen blagoslova je, da bi starodobna vozila, vozila častitljive starosti, ponosno in varno vozila ter tako služila svojemu namenu in predstavljala tehnično kulturno dediščino.

Avto-moto (40)Po končanem blagoslovu se je dogajanje preselilo na zelenico pri Okrepčevalnici Na Jasi, kjer je sledil še piknik za ljubitelje starodobnih vozil in ostale obiskovalce ter tradicionalna zabava z Ansamblom Spev, Miranom Rudanom in skupino Nočni skok. Nastopil pa je tudi znani godec Tine Lesjak.

Foto: G. B., R. B.

no images were found