| Avtor:

Tradicionalni vaški piknik v Bodoncih

BODONCI – V Bodoncih organizirali tradicionalni vaški piknik, kjer so se družile vse generacije.

Ker nas tempo življenja, v času v katerem živimo, marsikdaj prikrajša za prijetno srečevanje in druženje s sosedi, prijatelji, znanci in sovaščani, so se v društvih v Bodoncih – PGD Bodonci, ŠD Bodonci in DKŽ »Klas« Bodonci, že peto leto zapored odločili, da organizirajo medsebojno druženje vseh generacij vaščank in vaščanov Bodoncev.

Vaski pikni Bodonci (3)Kljub trgatvam in številnim opravilom na poljih, se je v soboto, 8. septembra, v Športnem centru Bodonci na petem vaškem pikniku pod šotorom zbralo 210 Bodončanov. Kot vsako leto so piknik popestrili z glasbo, plesom, petjem, hrano in pijačo in zabavnimi igrami. Vas ima tako rekoč tri zaselke – Breg, Graba in Varaš. Tako so bile tudi narejene tri ekipe, ki so se pomerile v štirih igrah: vodenje žoge s palico med ovirami, met torbice v začrtani krog, zadeni gol in štafetni tek. V vsaki ekipi je bilo različno število tekmovalcev, saj namen iger ni bilo tekmovanje, temveč druženje in zabava. Da ne bi prišlo do zapletov, so imeli tudi sodniško komisijo, ki je skrbela za to, da so igre korektno potekale. Sodniško komisijo so sestavljali Vlado, Darja in Damijan, vsak iz enega dela vasi. Pri igrah ni manjkalo bučnega navijanja, prav tako pa je bilo poskrbljeno za smeh. Največ smeha je bilo pri štafetnem teku, kjer je bilo možno videti razne padce in akrobacije tekmovalcev. Na koncu je največ točk imela Graba, nato Breg in Varaš. Pri tem pa nikakor ni bilo pomembnejše tekmovanje ampak druženje

Svinjska tombola in mehanski rodeo bik

Pripravili so piknik s samopostrežnim bifejem, ki je bil za vse na voljo cel čas druženja. Prava atrakcija je bil, tako za najmlajše kot tudi za starejše, mehanski rodeo bik. Vsako leto pripravijo tudi svinjsko tombolo, kjer v zagrajen prostor 5×5, narišejo 100 polj. Polja so bila označena s številkami od ena do sto. Te številke so se pa prodajale v obliki kuponov. Ko je bilo prodanih vseh 100 številk, so v ta prostor spustili svinjo. Pravila igre so enostavna, da na katero številko svinja opravi svojo veliko potrebo, od tistega je tudi dobitek – svinja. Dobitnik svinjske tombole je bil Drago Rajh. Za glasbo in zabavo do poznih jutranjih ur je poskrbel Jože.

Foto: J.V.

no images were found