| Avtor:

Tradicionalni vaški piknik z igrami v Bodoncih

Današnji tempo življenja nas marsikdaj prikrajša za prijetno srečevanje in druženje s sosedi, prijatelji, znanci in sovaščani. Zato so se v društvih v Bodoncih – PGD Bodonci, ŠD Bodonci in DKŽ »Klas« Bodonci, že šesto leto zapored odločili, da organizirajo medsebojno druženje vseh generacij vaščank in vaščanov Bodoncev.

Piknik Bodonci (14)Tako se je minulo nedeljo, 25.avgusta, v Športnem centru Bodonci na šestem vaškem pikniku pod šotorom zbralo 200 Bodončanov. Kot vsako leto so piknik popestrili z glasbo, plesom, petjem, hrano in pijačo in zabavnimi igrami. Vas ima tako rekoč tri zaselke – Breg, Graba in Varaš. Tako so bile tudi narejene tri ekipe, ki so se pomerile v šestih igrah: pašče se na wc, odpihni kozarec, pisarniški tenis,  zlaganje matic, čidi de copat in v igri presenečenja. V vsaki ekipi je bilo različno število tekmovalcev, prav tako pa se tekmovalci niso smeli ponavljati, saj namen iger ni bilo tekmovanje, temveč druženje in zabava v kateri sodelujejo vsi udeleženci. Da ne bi prišlo do zapletov, so imeli tudi sodniško komisijo, ki je skrbela za to, da so igre korektno potekale. Sodniško komisijo so sestavljali Vlado, Darja in Damijan, vsak iz enega dela vasi. Pri igrah ni manjkalo bučnega navijanja, prav tako pa je bilo poskrbljeno za smeh. Največ smeha je bilo pri prvi igri pašče se na wc in čidi de copat. Na koncu je največ točk imela Graba, Varaš in nato Breg. Pri tem pa nikakor ni bilo pomembnejše tekmovanje ampak druženje.

Svinjska tombola

Pripravili so piknik s samopostrežnim bifejem, ki je bil za vse na voljo cel čas druženja. Prava atrakcija za najmlajše je bil napihljiv poligon. Vsako leto pripravijo tudi svinjsko tombolo, kjer v zagrajen prostor 5×5, narišejo 100 polj. Polja so bila označena s številkami od ena do sto. Te številke so se pa prodajale v obliki kuponov. Ko je bilo prodanih vseh 100 številk, so v ta prostor spustili svinjo. Pravila igre so enostavna, da na katero številko svinja opravi svojo veliko potrebo, od tistega je tudi dobitek – svinja. Tokrat je dobitek dobila družina Šukar. Za glasbo in zabavo do poznih jutranjih ur je poskrbel Niko.

Foto: J.V.