| Avtor:

Tradicionalno druženje vaščanov Bodoncev

BODONCI – Vaščani vasi Bodonci so v soboto, 19. avgusta, organizirali tradicionalno medsebojno druženje vseh generacij vaščank in vaščanov Bodoncev.

Druzenje vascanov Bodonci (9)Tempo življenja, v času v katerem živimo, nas marsikdaj prikrajša za prijetno srečevanje in druženje s sosedi, prijatelji, znanci in sovaščani. Zaradi tega dejstva so se v Bodoncih odločili, da za sovaščane in sovaščanke organizirajo medsebojno druženje vseh generacij vaščank in vaščanov Bodoncev. V Športnem centru Bodonci se je četrtega vaškega piknika udeležilo več kot 200 Bodončanov.

Druženje so popestrili z dobro glasbo, plesom, petjem, dobro hrano in pijačo in zabavnimi igrami. Vas ima tako rekoč tri zaselke, in sicer Breg, Graba in Varaš. Letos pa so svojo ekipo imele tudi Griže, ki so manjši zaselek v vasi, ki spada pod Varaš. Tako so bile tudi štiri ekipe, ki so se pDruzenje vascanov Bodonci (18)omerile v šestih igrah: metanje bataša, trenje orehov, najdi par, zabijanje žebljev, vreča in igri presenečenja. V vsaki ekipi je bilo različno število tekmovalcev, saj namen iger ni bilo tekmovanje, temveč druženje in zabava. Da ne bi prišlo do zapletov, so imeli tudi sodniško komisijo, ki je skrbela za to, da so igre korektno potekale. Sodniško komisijo so sestavljali Vlado, Darja in Damijan, vsak iz enega dela vasi. Pri igrah ni manjkalo bučnega navijanja, prav tako pa je bilo poskrbljeno za smeh. Največ smeha je bilo pri metanju bataša in vreči, kjer so tekmovalci poskrbeli za edinstveno modno revijo.

Na koncu je največ točk imela Graba, nato Breg, Varaš in Griže. Pri tem pa nikakor ni bilo pomembnejše tekmovanje, ampak druženje. Poskrbljeno pa je bilo tudi da želodci niso bili prazni in, da grla niso bila suha. Pripravili so piknik s samopostrežnim bifejem, ki je bil za vse na voljo cel čas druženja. Najmlajši udeleženci pa so se lahko zabavali na napihljivem gradu in ostalih igralih.Druzenje-vascanov-Bodonci-46

Svinjska tombola

Tradicija tega piknika je tudi svinjska tombola. Gre za zagrajen prostor 5×5, v katerem je bilo 100 polj. Polja so bila označena s številkami od ena do sto. Te številke so se pa prodajale v obliki kuponov. Ko je bilo prodanih vseh 100 številk, so v ta prostor spustili svinjo. Pravila igre so enostavna, da na katero številko svinja opravi svojo veliko potrebo, od tistega je tudi dobitek – svinja.

Druzenje-vascanov-Bodonci-51Celotno druženje skupaj z igrami sta povezovala Janja Vlaj in Edi Mihalič. Za glasbo in zabavo do poznih jutranjih ur je poskrbel Bojan. Ob 20.30 uri so si pa na nogometnem igrišču Bodonci ogledali tudi prvo prvenstveno tekmo med Otovci in Bodonci, kjer so domačini slavili z 0 : 9.

Foto: R. B.

no images were found