| Avtor:

Tri goričke ekipe na državni kviz gasilske mladine

MURSKA SOBOTA – Prostovoljno gasilsko društvo je skupaj s komisijo za mladino regijskega gasilskega predsedstva in poveljstva v soboto, 9. novembra, na Osnovni šoli I v Murski Soboti organiziralo regijski kviz gasilske mladine. Kviza se je udeležilo 70 ekip.

regijski-gasilski-kviz-7Vsako ekipo sestavljajo trije člani in so razdeljeni v tri kategorije, in sicer pionirji (od 7 do 11 let), mladinci (od 12 do 16 let) in gasilci pripravniki (od 16 do 18 let).  Na letošnjem regijskem kvizu, ki je bil že deveto leto zapored, je tekmovalo 70 ekip. Od tega je bilo 31 ekip pionirjev, 32 ekip mladincev in 7 ekip gasilcev pripravnikov.

Mlade gasilke in gasilci so se pomerili v požarni preventivi, zgodovini gasilstva, splošnem znanju iz gasilstva in razna gasilska znanja. Svoje spretnosti in znanje so pokazali tudi v praktičnem delu, saj so tekmovali v štafetni navezavi vozlov, štafetni navezavi orodja in druge praktične vaje, kjer so pokazali kako dobro poznajo gasilsko orodje.

REZULTATI (tukaj si lahko ogledate celotne rezultate Izračun rezultatov_kviz-2013 ):

PIONIRJI:

  1. mesto: PGD Spodnji Ivanjci
  2. mesto: PGD Predanovci/gasilci
  3. mesto: PGD Bodonci 1

MLADINCI:

  1. mesto: PGD Rogašovci 2
  2. mesto: PGD Zbigovci 1
  3. mesto: PGD Rogašovci 3

GASILCI PRIPRAVNIKI:

  1. mesto: PGD Bodonci
  2. mesto: PGD Zbigovci 2
  3. mesto: PGD Serdica

Državni kviz gasilske mladineregijski-gasilski-kviz-12

Pravico do nastopa na državnem gasilskem kvizu, ki bo 23. novembra 2013 na Osnovni šoli Borisa Kidriča v Kidričevem,  imajo ekipe, ki so dosegle prvo in drugo mesto v vsaki kategoriji na regijskem tekmovanju v letu 2012 oziroma prvouvrščena ekipa v posamezni kategoriji, če je bilo tekmovanje organizirano samo na nivoju ene Gasilske Zveze v okviru regije. To so: pionirji PGD Spodnji Ivanjci in pionirji PGD Predanovci/gasilci, mladinci PGD Rogašovci 2 in mladinci PGD Zbigovci 1, gasilci pripravniki PGD Bodonci in gasilci pripravniki PGD Zbigovci 2.

Kar tri goričke ekipe na državni gasilski kviz

Na državno tekmovanje, ki bo 23. novembra 2013 v Kidričevem, so se uvrstile tri goričke ekipe, in sicer pionirji PGD Predanovci, mladinci PGD Rogašovci 2 in gasilci pripravniki PGD Bodonci.

Foto: V. V.

no images were found