| Avtor:

Trojni tortni užitek

SESTAVINE:

6 beljakov

15 dag sladkorja

2 žlici moke

Pest mletih orehov

3 žlice drobtin

1 pecilni prašek

ZA NADEV:

6 rumenjakov

10dag sladkorja

2 vanili pudinga

1 liter mleka

1 margarina ali maslo

5 do 10dag čokolade v prahu

Okoli 30 dag keksov albert

½ litra sladke smetane

Postopek:

Beljake in sladkor stepemo,da dobimo trd sneg. Dodamo mu pecilni prašek, drobtine, mlete orehe in moko ter mešamo s kuhalnico, da dobimo gladko zmes. Pekač namastimo in po njem enakomerno razporedimo pripravljeno zmes za biskvit. Pečemo 10 do 15 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 180°.

Med peko biskvita začnemo pripravljati nadev. Stepemo rumenjake in sladkor,dodamo 6 žlic mleka (od litra) in dve vrečki vanilijevega pudinga in dobro zmešamo,da dobimo gladko zmes. Zamešamo jo v liter zavretega mleka in kuhamo okoli dve minuti. Ves čas mešamo. Ko je nadev kuhan,posodo z njim postavimo v hladno vodo, spet ga ves čas mešamo, da se ne naredi skorja. V napol ohlajen nadev dodamo margarino ali maslo in mešamo, da se stopi in da dobimo gladko zmes.

S polovico tako pripravljenega nadeva premažemo nekoliko ohlajen biskvit. Malo počakamo, nato pa nadev prekrijemo z albertovimi keksi. Te premažemo z drugo polovico nadeva,ki smo mu primešali čokolado v prahu. Spet malo počakamo,da se ohladi,in na nadev nanesemo še stepeno sladko smetano,po njej pa posipamo še Nesquik. Torto postimo stati nekaj ur (čez noč), da se biskvit, keksi in nadev dobro vpijejo in sprimejo, nato jo razrežemo in ponudimo.

Prispevek in foto: Melani Mörec

trojni tortni uzitek