| Avtor:

Turnir »na žajfi« in »petrovski pisker« v Gornjih Petrovcih

GORNJI PETROVCI – Člani Kluba malega nogometa Gornji Petrovci so pripravili v soboto, 20. julija, nogometni turnir na milnici, hkrati pa tudi tekmovanje v kuhanju golaža. Na turnirju je zmagala ekipa Beli modeli, najboljši golaž pa sta skuhala Robert Hari in Borut Perkič. 

turnir-na-zajfi-1Na turnirju, ki so ga v takšni obliki letos pripravili prvič, je nastopilo 12 ekip, in sicer Adrijanski trio, Junior, Laško, 30M Kabla, Libro, Beli modeli, Prišleki, Smrkci, Terminal Graz, 2 BY 1, B ‘N’ L² ter Trio carji. Ekipe, sestavljene iz treh igralcev, so tekmovale v štirih skupinah, najboljša ekipa iz vsake skupine pa je napredovala v polfinale. Skupaj je tako bilo odigranih 16 tekem, igralo pa se je po sistemu enkrat po deset minut. Ekipe na turnirju, ki so igrale na napihljivem igrišču, politem z vodo in milnico, so bile mešane.

Prav tako pa je potekalo tekmovanje za »petrovski pisker« oziroma kulinarično tekmovanje v kuhanju golaža. Na tekmovanje se je prijavilo devet ekip, posamezna ekipa, ki je morala biti mešana, pa je bila sestavljena iz največ treh članov. Tekmovalci so si sestavine za golaž priskrbeli sami, organizatorji so pripravili le prostor za kuhanje. Komisijo, ki je ocenjevala najboljši golaž, so sestavljali trije člani, in sicer Marjeta Bencik, Zoran Kuplen in Darinka Grkinič.

Rezultati turnirja:

1. mesto: Beli modeli

2. mesto: Prišleki

3. mesto: B ‘N’ L²

Rezultati tekmovanja v kuhanju golaža:

1. mesto: Hari Robert & Perkič Borut

2. mesto: Braća Neradić

3. mesto: Kmetija pri Bagiju

Ekipe, ki so osvojile prva tri mesta, tako na turnirju kot v kulinaričnem tekmovanju, so prejele pokal in priznanje za sodelovanje. Preostale ekipe, ki so vse osvojile 4. mesto, so prav tako prejele priznanje za sodelovanje.

Organizatorji so se na turnir dobro pripravili, saj so poskrbeli tako za hrano in pijačo, kot tudi za animacije in delavnice za najmlajše.

 

no images were found