| Avtor:

Uspešna humanitarna akcija v Bodoncih

BODONCI – Zaradi velike naravne nesreče – poplav na Hrvaškem, Srbiji in Bosni in Hercegovini, so se prostovoljci v Bodoncih odločili za zbiranje prostovoljnih prispevkov v humanitarne namene. Zbrali so 1000 litrov tekočine in 190 kg pomoči.

humanitarna-pomoc-bodonci-8Skupina prostovoljcev je od ponedeljka, 19. maja, do petka, 23. maja, organizirala humanitarno pomoč, kjer so zbirali zapakirano, nepokvarljivo hrano in pijačo, oblačila, odeje, posteljnino, obutev, sveče, svetilke, hrano za dojenčke (kašice, adaptirano mleko), plenice (za otroke in odrasle), vlažilne robčke, toaletni papir, ustekleničeno vodo, razkužila, čistila, belila, papirnate robčke in brisače, vrečke za smeti, gumijaste rokavice, krtače, gobice in hrano za živali. Zbirno mesto  je bilo v vaško-gasilskem domu v Bodoncih. Pobudnica te akcije je bila Mirjana Murgec.

Akcija je bila zelo uspešna, saj so skupaj zbrali 1000 litrov tekočine (pijača, šamponi, olje, mleko, čistila …) in 190 kg prostovoljnih prispevkov (hrana, toaletni papir, robčki, plenice …). Prav tako pa je bilo okrog 100 škatel oblačil, odej, posteljnine, rjuh, jaken, obutve, spalnih vreč, blazin in vzglavnikov.

V petek so se zbrani prispevki dostavili na Rdeči križ Murska Sobota, ki je darovane prispevke odpeljal na prizadeta območja.

Foto: J. V., P. H.

no images were found