| Avtor:

Uspešna revija Ive Katalenič

V soboto, 8. septembra, se je v Mikk-u v Murski Soboti odvijal prav poseben modni dogodek. Mlada perspektivna modna kreatorka Iva Katalenič, doma iz Brezovcev, je širši množici predstavila svojo modno pravljico.

Iva Katalenič

 Iva Katalenič, absolventka Visoke šole za dizajn v Ljubljani je tekom svojega študija, smer  Tekstilije in oblačila, pridobila veliko izkušenj in znanj o modnem svetu in aktualnih ter preteklih modnih smernicah. Je zelo ambiciozna mlada kreatorka, ki si želi uspeti in pokazati ljudem svoj pogled na modo. In ravno ta njena ambicioznost jo je vodila do tega, da se je odločila pripraviti modno revijo in predstaviti svoj kreativni stil, ki vsebuje kanček rock&roll romantike.

Ivina kolekcija je imela pridih20. in30. let, kjer so prevladovali glamur in prav tako je bil ves dogodek obarvan v retro stilu. Svojo kolekcijo je predstavila v dveh izhodih, ta dva izhoda pa je povezovala video prezentacija. S to video prezentacijo je Iva želela prikazati in poudariti, kaj vse je potrebno narediti, urediti, da lahko do nekega modnega dogodka sploh pride. Potrebno je bilo veliko organizacijskih sposobnosti, usklajevanja in potrpežljivosti. Na pomoč pa so ji priskočili tudi mojstri pri izdelovanju oblek in vsi ostali, ki so ji pripomogli pri organizaciji dogodka, predvsem Ivina družina. Seveda pa ni manjkalo niti sponzorjev, ki so s svojimi prispevki bili v veliko pomoč.

Jesenska kolekcija je bila v črno-beli barvi, glavni poudarki pa so bili na pikicah, ki so se pojavljale na večini modelov. Manekenke so nosile kombinacijo bluz in hlač, pojavili pa so se tudi pajaci in obleke, ki so na nek poseben način izražale ženstvenost. Z vsemi modnimi dodatki pa je kolekcija dobila edinstven čar.

Seveda pa je bilo poskrbljeno tudi za pogostitev vseh, ki so se dogodka udeležili.  Tako so po sami reviji lahko izmenjali mnenja in občutke, ki so se jim porajali tekom revije, samo druženje pa je trajalo pozno v večer.

Prispevek: Martina Sever

Foto: Martina Sever in David S.