| Avtor:

V Beznovcih je pesem ponovno družila ljudi

BEZNOVCI – Člani Turističnega društva Vrtnica Beznovci so v nedeljo, 7. junija, pripravili že tradicionalno prireditev Pesem naj druži ljudi, ki je potekala pri gasilskem domu, nastopilo pa je ­­­enajst izvajalcev.

 

Pesem naj druzi ljudi (7)Za organizacijo prireditve, s katero želijo ohranjati ljudske pesmi, glasbo, ples in narečje, poskrbijo v večji meri pevke iz TD Vrtnica, na čelu s predsednico Tanjo Marič, ki je povedala, da je ljudska pesem tisto, kar krasi našo domovino.

Na osemnajsti prireditvi zapovrstjo so se tako predstavili Mladi upi iz Vadarcev, osnovnošolec Nejc iz Beznovcev, ljudske pevke Vrtnica TD Beznovci, ljudski godci Vinski bratje iz Gederovcev, Zgrablenci na kvadrat iz KUD-a Budinci, Mešani pevski zbor društva upokojencev Cankova, Nives in Andi na cimbalah, pevke iz DOSOR-ja Radenci, ljudske pevke iz Lenarta, gostje iz Medžimurja VIS Štrigovčani ter KUD Goričko iz Gornjih Petrovcev s spletom ljudskih plesov.

Za povezovanje prireditve in dobro voljo med obiskovalci je poskrbel Mejke iz dua Macho in Mejke, domačini pa so poskrbeli tudi za jedačo, pijačo in bogat srečelov.

Foto: D. N., Denis Pocak

no images were found