| Avtor:

V Bodoncih na dobrodelnem koncertu Vlada Kreslina zbranih 3800 evrov

BODONCI – Evangeličanska cerkvena občina Bodonci je v nedeljo, 28. avgusta, na igrišču podružnične Osnovne šole Bodonci organizirala dobrodelni koncert Vlada Kreslina z Beltinško bando in Malimi bogovi. Na koncertu so zbrali 3800 evrov. Izkupiček od nedeljskega koncerta bo namenjen za socialne programe v cerkveni občini, del pa tudi za otroške in mladinske aktivnosti.

Kreslin Bodonci (5)Na bodonskem bregu je minulo nedeljo potekal koncert pod milim nebom. Najprej je kot predskupina nastopil mladinski cerkveni ansambel, ki ga vodi Damjan Kuzma, nato pa je sledil koncert Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Beltinško bando.

Namen nedeljskega koncerta je po besedah evangeličanskega duhovnika v Bodoncih Simona Sevra bil: »S pomočjo vrhunske glasbe združiti različne starostne skupine, se imeti lepo, zapeti z glasbeniki in pozabiti na tegobe in problema vsakdanjega dne.« Inšpektorica ECO Bodonci Zdenka Jelenovec je na koncertu povedala, da bodo zbrana sredstva namenjena za bo namenjen za socialne programe v cerkveni občini, del pa tudi za otroške in mladinske aktivnosti.

Na koncertu je vse zbrane najprej nagovorila inšpektorica Zdenka Jelenovec, nato pKreslin Bodonci (18)a je nastopil mladinski cerkveni ansambel, ki je poskrbel za dobro vzdušje in prijeten začetek koncerta. Vlado Kreslin je navdušil obiskovalce v znamenju njegovih večnih uspešnic, kot so: Nekega jutra ko se zdani, Z Goričkega v Piran, Čas rojen za dva, Tam v meglicah, Poj mi pesem, Lahko bi zletela, Črna kitara, Spominčice, Dekle moje in še mnoge druge. Skupaj na odru se mu je pridružil tudi njegov oče Milan Kreslin. Skupaj sta zapela in zaigrala nekaj pesmi, med drugim tudi Tisti bejli grm.

Nedeljskega koncerta se je udeležilo približno 1000 obiskovalcev, zbranih pa je bilo 3800 evrov. Sever pravi, da so se odzvali ljubitelji glasbe iz vseh koncev Slovenije – Kranja,  Ljubljane, Trbovlja, Slovenske Bistrice, Maribora, Lenarta in širšega Pomurja.

»Bravo Goričko«

»Z obiskom smo lahko zelo zadovoljni in menimo, da ima prireditev ogromen potencial,« pravi Sever. Ob tem pa bodonski duhovnik dodaja: » Mlajši in starejši smo se imeli prijetno. Pohvaliti Kreslin-Bodonci-13-moram tudi predskupino, ki nas je odlično ogrela pred glasbenih vrhuncem večera. Vlado in ekipa, to ste videli, kar niso hoteli iz odra. Tudi oni so se odlično počutili na odru in kakor mi je Vlado Kreslin povedal v ponedeljek – PRESENEČEN SEM BIL V VEČIH OZIRIH! Bravo »Goričko«, je ob tem dejal!«

Priprave na koncert so bile dokaj naporne, a zabavne. »Predvsem akcije z mladino, ki smo jih imeli dva tedna pred koncertom … Spremljali ste jih lahko na Facebooku. Zahvalil bi se vsem, ki so kakorkoli sodelovali oziroma pomagali na prireditvi – skupaj okrog 50 prostovoljcev. Kapo dol vsem in iskreni BOG PLATI! Zopet smo dokazali, da se ne bojimo izzivov in da smo odprti za kvalitetne dogodke, ki imajo širši kontekst,« pojasnjuje Simon Sever.

Foto: J.V., V.V., G.B.

no images were found