| Avtor:

V Bodoncih zmaga članic PGD Sovjak in članov PGD Korovci

BODONCI – Prostovoljno gasilsko društvo Bodonci je v soboto, 29. avgusta, organiziralo sedmo nočno gasilsko tekmovanje za Prehodni pokal JKP Püngrad Bodonci. Tekmovalo je 28 enot. Pri članih so slavili PGD Korovci, pri članicah pa PGD Sovjak.

Nocno Bodonci (21)V Bodoncih so že sedmo leto zapored organizirali nočno gasilsko tekmovanje. Sodelovalo je 28 enot. Enote, razdeljene v kategorijo članov in članic, so se pomerile v vaji z motorno brizgalno in metanju vrvi v začrtani krog.

Pri članih je tekmovalo 19 enot, med njimi pa so bili najboljši PGD Korovci, pred Ropočo in Svetim Jurijem. Pri članicah je tekmovalo devet enot, najboljše med njimi pa so bile članice PGD Sovjak, pred članicami iz Motovilcev in Ropočo. Prve tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele pokale, priznanja in praktične nagrade, prvouvrščena ekipa v vsaki kategoriji pa prehodni pokal.

Tokrat je prehodni pokal pri članih pripadel ekipi iz Korovcev, pri članicah pa ekipi iz Sovjaka. Nocno Bodonci (78)Bodončani so se ponovno izkazali kot dobri organizatorji prireditev, saj so privabili veliko množico obiskovalcev. Do poznih jutranjih ur je obiskovalce zabavala skupina Plamen in Miha Balažič, pevec iz legendarne prekmurske skupine Magnet, ki so ogreli občinstvo in poskrbeli za dobro veselico.

Foto: M. M.

no images were found