| Avtor:

V Dolini pevci ljudskih pesmi zapeli že petič

DOLINA – Člani Kulturno turističnega društva Dolina so pripravili v soboto, 9. maja, že peto srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, ki so se zbrali v gasilskem domu.

 

Dolina (12).JPGNa prireditvi z naslovom »Zapojmo v Dolini« se je predstavilo šest skupin, vsaka izmed njih pa je zapela in zaigrala tri pesmi. Kot prve so se predstavile domače pevke Kulturno turističnega društva Dolina Žlahtna kapljica, po njihovem nastopu pa so kot presenečenje večera zapeli in zaigrali Vinski bratje iz Gederovcev. Sledili so še nastopi preostalih skupin, in sicer so se predstavili tudi člani Glasbeno pevske skupine Cvetje v jeseni DU iz Tišine, ljudske pevke Turističnega društva Vrtnica iz Beznovcev, Zgrablenci na kvadrat iz Kulturno umetniškega društva Budinci, mladi upi iz Vadarcev ter ansambel mladih glasbenikov iz Sebeborcev.

Po uradnem delu sta nekaj besed spregovorila tudi predsednica domačega društva Irena Horvat ter župan Občine Puconci Ernest Nemec, za tem pa je sledilo prijetno druženje ob glasbi.

Foto: D. N., Denis Pocak

no images were found