| Avtor:

V Martjancih praznovali ženski svetek

MARTJANCI – Turistično društvo Martin Martjanci je v soboto, 16. marca, v dvorani Vaškega doma tradicionalno pripravilo »ženski svetek.

V Martjancih praznovali ženski svetekPraznovanje je namenjeno vsem ženam, mamam, babicam, tetam, skratka počastitev vseh žensk. Združuje dva praznika – dan žena in materinski dan, zato vedno poteka v mesecu marcu. Tokrat je nastop s plesom in glasbo zanje pripravilo kar petindvajset martjanskih otrok, za kar so pridno vadili več tednov, je za Gorički list povedala predsednica društva, Jasmina Papič. Ob tem je dodala, da jih veseli, da je obisk na tovrstnih prireditvah čedalje večji in da se vključuje čedalje več mladih družin, tudi takih, ki so se priselile v Martjance.

Poleg pestrega kulturnega programa, ki so ga pripravili otroci, je vsaka udeleženka je dobila ročno izdelano darilo – kvačkane rožice z dišavnim milom, ki nastajajo na rokodelskih delavnicah Turističnega društva Martin. Prišlo je tudi nekaj moških in ti so pridno skrbeli za to, da kozarci v rokah žensk tokrat niso ostali prazni. Za pravi »svetek« je bilo na mizah pecivo, ki so ga napekle martjanske gospodinje in ob prijetnem vzdušju se nikomur ni mudilo domov.

Turistično društvo Martin Martjanci pa se pripravlja že na naslednji dogodek. To je tradicionalna razstava različnih izdelkov in aranžmajev s spomladansko in velikonočno motiviko, na katero vabijo to soboto, 23. 3. 2013, od desete ure naprej.

Prispevek: Urška Lovrenčec
Foto: U.L., J.P.

no images were found