| Avtor:

V Motovilcih zmaga članic PGD Bodonci in članov PGD Šratovci

MOTOVILCI – Prostovoljno gasilsko društvo Motovilci je v soboto, 4. julija, organiziralo sedemnajsto nočno gasilsko tekmovanje za Prehodni pokal vasi Motovilci. Tekmovalo je 44 enot. Pri članih so slavili PGD Šratovci, pri članicah pa PGD Bodonci.

Motovilci (5)V Motovilcih so že 17. leto zapored organizirali nočno gasilsko tekmovanje. Sodelovalo je 44 enot. Enote, razdeljene v kategorijo članov in članic, so se pomerile v vaji z motorno brizgalno in metanju vrvi v začrtani krog.

Pri članih je tekmovalo 30 enot, med njimi pa so bili najboljši PGD Šratovci, pred Sovjakom in Dolnji Slaveči 1. Pri članicah je tekmovalo 14 enot, najboljše med njimi pa so bile članice PGD Bodonci, pred članicami iz Dolnje Bistrice in Rogašovci. Prve tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele pokale, priznanja in denarne nagrade prvouvrščena ekipa v vsaki kategoriji pa prehodni pokal.

Tokrat je prehodni pokal pri članih pripadel ekipi iz Šratovcev, pri članicah pa ekipi iz Bodoncev. Motovilci (35)Bodončanke so prehodni pokal osvojile trikrat zapored, tako so pokal prejele v trajno last. Člani iz PGD Šratovci pa so ekipa, ki je v do sedaj Motovilcih največkrat zmagala.

Motovilčani so se ponovno izkazali kot dobri organizatorji prireditev, saj so privabili ogromno množico obiskovalcev. Do poznih jutranjih ur je obiskovalce zabavala skupina Weekend band in hrvaški pevec Jasmin Stavros, ki so ogreli občinstvo in poskrbeli za dobro veselico.

Foto: J.V., M. Č.

no images were found