| Avtor:

V Vidoncih vzklikali »Gotof je!«

Vidonci – 9. februarja so vaščani Vidoncev s skupnimi močmi pripravili maškarado v vaško-gasilskem domu v Vidoncih.  Najlepše, najboljše, najbolj izvirne maske so bile tudi nagrajene.

Mladina je pod vodstvom dveh učiteljic pripravila kulturni program, kjer so se gledalci nasmejali do solz. Pripravili so proteste z motivacijo, da je »fašanek« kriv za vse neprijetnosti v vasi. Po kulturnem programu je sledila veselica z ansamblom Veseli Prekmurci, vaščani pa so pripravili tudi srečelov.  Obiskovalce so obiskali kurenti, kar je bilo posebno doživetje. V dvorani se je zbralo veliko mask, od babice, dedka, mušnice, zapornika, policistov, mačk, vragov vse do krave Milke, ki se je še posebej najmlajšim zdela najboljša od vseh mask. Vseeno pa je komisija odločila, da gre prvo mesto pajku, drugo mušnici, tretje mesto pa so si razdelili otroci, ki so bili našemljeni v različne maske.

Občino Grad sestavlja sedem vasi: Kovačevci, Vidonci, Radovci, Kruplivnik, Motovilci, Dolnji Slaveči ter Grad. Te vasi tvorijo »rožo«, v kateri ena od vasi vsako leto pripravi maškarado. Letos jo je morala pripraviti vas Vidonci. Vaščani so 19. januarja  po vseh vaseh v občini Grad pobirali prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni ureditvi vaško-gasilskega doma.

Prispevek: Katja Bedöke

Fotografije: Danijela Grah Bedöke

no images were found