| Avtor:

Vaške igre Občine Gornji Petrovci

KRIŽEVCI – Prostovoljno gasilsko društvo in vaščani iz Križevcev so v sodelovanju z Občino Gornji Petrovci pripravili že tradicionalne 18. vaške igre, ki so potekale 8. julija, na nogometnem igrišču v Križevcih.

Organizacija vaških iger pripada vsako leto drugi vasi v občini. Na letošnjih igrah, ki so jih pripravili v Križevcih, je sodelovalo trinajst ekip oziroma vasi iz občine, ki so se zbrale ob deveti uri zjutraj na športnem igrišču. Po zboru so vodje ekip izžrebali listke z določenim mestom za prvo igro za posamezne ekipe in tako so se lahko vaške igre pričele.

Ekipe so se pomerile v sedmih igrah. Tri igre, kamor spadajo vlečenje vrvi, košnja trave in sestavljanje kmečkega vozu, so konstantne. Poleg teh organizatorji vsako leto pripravijo tri nove igre. Na letošnjih vaških igrah so se tako člani ekip pomerili v skakanju v jumbo vreči, v žaganju drv in v metanju spužve, za konec pa je sledila še igra presenečanja, ki jo vsako leto pripravi župan. Po skupnem seštevku točk iz vseh sedmih iger je občina dobila novega zmagovalca na vaških igrah, to so postali člani ekipe Neradnovci. Drugo mesto je osvojila ekipa iz Košarovcev, tretje mesto pa je pripadlo ekipi iz Lucove. Vsaka ekipa je dobila priznanje in pokal v trajno last, zmagovalna ekipa iz Neradnovcev pa je dobila še prehodni pokal. Prav tako so vsem sodelujočim ekipam, ki so osvojila prva tri mesta v posameznih disciplinah oziroma igrah, podelili priznanja. Kljub vročini so bile igre dobro obiskane, saj so ljudje prihajali konstantno, čez dan jih je prišlo okrog 800.

Po uradni podelitvi priznanj in pokalov se je župan Občine Gornji Petrovci gospod Franc Šlihthuber zahvalil vsem sodelujočim ekipam, sodnikom, sponzorjem, članom občinskega sveta ter predsednici krajevne skupnosti, posebna zahvala pa je bila namenjena PGD in domačinom iz Križevcev, ki so poleg vsega poskrbeli tudi za vse lačne in žejne. Za prijetno sprostitev in zabavo pa so med pavzo poskrbeli člani glasbene skupine Pravi moment, ki so ljudi zabavali do večera.