| Avtor:

Več kot sto ekip na regijskem tekmovanju iz orientacije

MORAVSKE TOPLICE – Komisija za mladino pri gasilskem regijskem poveljstvu je v sodelovanju z Gasilsko zvezo Moravske Toplice  v soboto, 10. maja 2014, v Moravskih Toplicah organizirala regijsko tekmovanje iz orientacije. Tekmovanja se je udeležilo kar 102 ekip, ki so se potegovale za nastop na državnem tekmovanju.

regijska-orientacija-m-toplice-33Več kot tristo mladih gasilcev iz Pomurja se je pomerilo na orientacijskem teku in znanju iz gasilstva – vezanje vozlov in štafetna navezava orodja, spajanje cevi na trojak, hitro zvijanje cevi, zbijanje tarče, prenos vode, teoretičnem testu, postavitvi orodja in v poznavanju topografskih znakov.

Za nastop na državnem tekmovanju iz orientacije se je potegovalo: 20 ekip pionirk, 27 ekip pionirjev, 20 ekip mladink, 26 ekip mladincev, šest ekip pripravnikov in tri ekipe pripravnic. Letos se je regijske orientacije udeležilo do sedaj največje število ekip mladih gasilcev. Pravico do nastopa na državni gasilski orientaciji imajo ekipe, ki so dosegle prvo in drugo mesto v vsaki kategoriji na regijskem tekmovanju v letu 2014 oziroma prvo uvrščena ekipa v posamezni kategoriji, če je bilo tekmovanje organizirano samo na nivoju ene Gasilske zveze v okviru regije. Letos bo državno tekmovanje iz orientacije v soboto, 13. septembra 2014, v organizaciji PGD Sovjak (GZ Sveti Jurij ob Ščavnici).regijska-orientacija-m-toplice-14

V vsaki ekipi so trije tekmovalci, ki so glede na starost razdeljeni v tri kategorije, in sicer: PIONIRJI (pionirke in pionirji), MLADINCI (mladinke in mladinci) in GASILCI PRIPRAVNIKI (gasilke pripravnice in gasilci pripravniki).

REZULTATI: Izracun orientacija 2014

Pionirji:

 1. Boreci
 2. Korovci 1
 3. Motovilci 1

Pionirke:

 1. Kapela
 2. Negova 1
 3. Radenci-Boračeva 1

Mladinci:

 1. Spodnji Ivanjci
 2. Negova 1
 3. Sovjak

Mladinke:

 1. Sovjak 2
 2. Sovjak
 3. Rogašovci

Pripravniki:

 1. Sovjak
 2. Radenci-Boračeva
 3. Zbigovci

Pripravnice:

 1. Sovjak
 2. Spodnji Ivanjci
 3. Radenci-Boračeva

 

Foto: J. V., Jože Kuhar

no images were found