| Avtor:

Velikonočna razstava in pohod v Markovcih

MARKOVCI – Turistično društvo Dišeči volčin in vaščani Markovcev so pripravili v nedeljo, 24. marca, velikonočno razstavo aranžmajev, pisanic in ročnih del, ki je bila na ogled v prostorih nekdanje podružnične osnovne šole v Markovcih.

Letos so se organizatorji odločili, da bo razstava namesto v vaško-gasilskem domu raje v podružnični osnovni šoli, katera že dve leti sameva. Ker je nekdanja šola vaščanom Markovcev pri srcu, so se odločili, da na ta način vanjo zopet ponesejo življenje, hkrati pa privabijo več obiskovalcev.

Velikonočna razstava in pohod v Markovcih Tako se je na razstavi, ki je bila na ogled od 9. do 16. ure, predstavilo kar 25 spretnih razstavljavcev aranžmajev iz domače občine, nekaj pa jih je bilo tudi iz sosednje občine. Pokazali so svojo izvirnost, zanimivost na razstavi pa so bile tudi žive živali, in sicer kokoši in piščančki. Obiskovalci pa so lahko poleg občudovanja aranžmajev in ročnih del poskušali še potice ter vina, ki so bila degustirana. Predstavilo se je pet razstavljavcev potic ter osem razstavljavcev vin. Ob vhodu v razstavni prostor pa so obiskovalce navdušile stare razglednice, ki so jih ljudje nekoč pisali ob velikonočnih praznikih.

Hkrati pa so organizatorji na ta dan pripravili tudi krajši pohod po vasi Markovci, z željo, da bi jim ostal v prijetnem in lepem spominu. Tako se je 28 pohodnikov, ki so se zbrali ob 11. uri pred nekdanjo šolo, kljub sneženju podalo na pot po vasi, da bi tako pozdravili, morda tudi privabili pomlad. Pohodnike je nagovoril župan občine Šalovci Iztok Fartek ter jih hkrati tudi napotil na šest kilometrov dolg pohod.

V popoldanskih urah, po koncu razstave, je sledil slovesen zaključek s podelitvijo zahval vsem, ki so na kakršenkoli način sodelovali na razstavi.

no images were found