| Avtor:

Velikonočna razstava v Dolencih

DOLENCI – Turistično društvo Dišeči volčin je v sodelovanju z vaščani Dolencev pripravilo tradicionalno velikonočno razstavo, ki je bila popestrena z degustacijo domačih likerjev in žganja ter pokušino potic. Razstava je bila v nedeljo, 13. aprila, v vaško-gasilskem domu v Dolencih.

velikonocna-razstava-v-dolencih-34Na tradicionalni velikonočni razstavi, ki je bila na ogled od 9. do 18. ure, se je predstavilo kar 27 spretnih razstavljavcev aranžmajev iz domače občine. Poleg aranžmajev so bile razstavljene tudi pisanice ter ročna dela, ki odražajo kulturno dediščino prekmurske pokrajine. Obiskovalci so lahko na razstavi pokušali še potice, novost pa je letos bila degustacija domačih likerjev in žganja. Letošnja posebnost razstave so prav tako bili gobelini in vezenine na velikonočno in spomladansko tematiko, na razstavi pa so sodelovali tudi Porabski Slovenci.

V večernih urah, po koncu razstave, je sledil slovesen zaključek s podelitvijo zahval vsem, ki so na kakršen koli način sodelovali na razstavi.

Foto: Sabina Slankovič

no images were found