| Avtor:

Veseli večer v Fokovcih

FOKOVCI – Kulturno-turistično društvo Ceker iz Fokovcev je v soboto, 26. januarja, pripravilo Veseli večer, v izvedbi Kulturno-umetniškega društva Budinci. Druženje je potekalo v vaško-gasilskem domu v Fokovcih, kjer se je kljub nizkim zimskim temperaturam zbrala množica zabave željnih obiskovalcev.

Veseli večer v FokovcihČlani Kulturno-umetniškega društva Budinci so se obiskovalcem predstavili z dvema krajšima skečema. Prvi skeč, ki so ga zaigrali, je »Büdinčare se fčijo plejsati«, drugi skeč pa »Pa ka en pes«, ki je del daljše gledališke igre z naslovom »Ludwig se vrača«, ta pa je nadaljevanje gledališke igre »Lajoš na karavle«, s katero so se člani KUD-a Budinci v Fokovcih že predstavili. Po odigranih skečih so Zgrablenci na kvadrat, ki delujejo v okviru društva, prireditev popestrili še s petjem in zapeli nekaj ljudskih pesmi.

Po besedah Kornelije Kianec, predsednice Kulturno-turističnega društva Ceker Fokovci, v okviru društva takšne prireditve še niso imeli. Ravno zato so se organizatorji odločili, da bodo letos prvič pripravili Veseli večer, in tako poleg tipičnih prireditev pripravili tudi nekaj kulturnega. S tem so hkrati želeli združiti in zbližati ljudi, sploh sedaj pozimi, ko so dolgi večeri. Njihov namen je bil dosežen, saj so obiskovalci dodobra napolnili dvorano, domov pa so se vračali nasmejanih ust.

Foto: Denis Pocak

no images were found