| Avtor:

Višnjev tiramisu

Sestavine:

250 g maskarponeja

150 ml polnomastnega jogurta

8 bebi piškotov

1 višnjev kompot (brez koščic)

1 vaniljev puding

½ l mleka

3 žlice sladkorja

6 žlic ruma

Postopek:

Za sladico potrebujemo šest steklenih posodic ali kozarcev. V skledi najprej premešamo sladkor in nekaj žlic mleka, nato pa dodamo pudingov prašek. Mešamo, da nastane gladka zmes. Preostalo mleko vlijemo v kozico in pristavimo na štedilnik. Ko mleko zavre, umešamo pudingovo zmes in mešamo, da se puding zgosti. Nato v drugi skledi zmešamo maskarpone, jogurt in vaniljev puding. Pripravljeno zmes postavimo za eno uro v hladilnik. Medtem pa na dno steklenih posodic ali kozarcev položimo razlomljene kose bebi piškotov. Na piškote  enakomerno v vse kozarce položimo višnje in vsako posodico prelijemo z eno žlico ruma. Po eni uri vzamemo zmes iz hladilnika in jo porazdelimo v kozarce. Okrasimo lahko s preostalimi višnjami. Pripravljeno sladico hranimo v hladilniku in jo hladno postrežemo.

Foto: Ines Baler