| Avtor:

Vozovnice za potniški promet spet po starih cenah

Ljubljana  – Subvencionirane vozovnice za medkrajevni javni potniški promet bo februarja spet mogoče kupiti po enakih cenah, kot so veljale v lanskem letu. Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je namreč zagotovilo vrnitev cen vozovnic na prvotni nivo. Dijaki in študenti, ki so kupili mesečno vozovnico v januarju, bodo lahko uveljavljali kompenzacijo v višini razlike med ceno vozovnic.

Vir: bodieko.si

Upravičenci bodo februarja za mesečne vozovnice na relaciji do 60 kilometrov tako spet odšteli 20 evrov, za vozovnice na relaciji od 61 do 90 kilometrov bodo odšteli 30 evrov, za vozovnice na relaciji nad 90 kilometrov pa 50 evrov. Cena mesečne vozovnice za deset voženj bo tudi v nadaljnje stala 15 evrov.

Kompenzacijo bodo lahko dijaki in študenti uveljavljali v mesecu marcu, ko bodo plačali le razliko med cenama vozovnic. Prav tako bo še naprej veljalo doplačilo petih evrov za vozovnico za mestni potniški promet v Ljubljani ali Mariboru. Ministrstvo pravi, da je doplačilo za vozovnice za mestni potniški promet ostalo zato, ker je število potnikov, ki so uveljavljali to možnost, preseglo sredstva, ki so zagotovljena za subvencioniranje prevozov dijakov in študentov. Prav tako pa so na spletni strani zapisali, da se je uporaba javnega potniškega prometa z uvedbo subvencioniranega prevoza povečala za 36 % pri dijakih in za 50 % pri študentih.