| Avtor:

Vsaka mama je prava mama

PUCONCI – Osnovna šola Puconci je v četrtek, 21. marca 2013, skupaj z vrtcem organizirala dobrodelno prireditev »Vsaka mama je prava mama«. V nabito polni jedilnici Osnovne šole Puconci so otroci vrtca in učenci pripravili pester kulturni program. Pred in po končani prireditvi je potekal dobrodelni bazar.

Vsaka mama je prava mamaOsnovna šola Puconci je prireditev organizirala z namenom omogočiti mladim lepšo pot v prihodnost in jim nuditi znanje za dostojnejše življenje v regiji. Zbrana sredstva bodo preko šolskega sklada namenili za pomoč socialno ogroženim otrokom vrstca, učencem v šoli in za nakup sodobnih didaktičnih sredstev.

»Mesec marec je čas, ko zima jemlje slovo, dolgi in mračni dnevi tonejo v pozabo, svežina in svetloba juter postaja vsak dan bolj svečana in prijetna, Valentin pa je poslal ključ od korenin. Ptički so se oženili in veselo čeblajajo vsak dan bolj. V tem mesecu prihajajoče pomladi, ko so zvončki že zacingljali ob potokih in rekah in mačice s svojo svilnato mehkobo pobožale naravo, se s spoštovanjem, ljubeznijo in hvaležnostjo spominjamo žena, babic, mater, sester in prijateljic,« so bile uvodne besede iz nagovora povezovalke programa Nine Goričanec.

Sledil je nagovor ravnatelja Osnovne šole Puconci Ernesta Nemca, ki je kot prvo poudaril, da takega obiska v tej dvorani že dolgo ni bilo. »Obljubljam, da bo naslednja prireditev v novi športni dvorani, ki bo sprejela tisoč petsto obiskovalcev, tako da boste lahko še druge pripeljali. Tovrstna prireditev ima v današnjih kriznih časih še večjo težo. Tudi današnja prireditev z bazarjem in kulturnim programom ima svoj moto – pomagati tistim, ki so pomoči najbolj potrebni,« je povedal Ernest Nemec.

Kulturni program

Vsaka mama je prava mamaKulturni program so popestrili otroci vrtca in učenci OŠ Puconci. Teja Sapač in Eva Barbarič sta povedali pesmi o mami. Program so popestrili tudi z glasbo. Nives Pintarič je na cimbale zaigrala pesem Namesto koga roža cveti, Zala Svetanič pa je ob spremljavi Roka Svetaniča in Tilena Krenosa zapela pesem Mamica je kakor zarja. Svojo ljubezen do mam so na svoj igriv, plesni način pokazali otroci iz vrtca. Pripravili so naslednje točke: 2. skupina vrtca OŠ Puconci (Ples z rutami), 1. skupina vrtca OŠ Puconci (Želva na kmetiji), vrtec Mačkovci (Tonček balonček), vrtec Brezovci (Huba buba) in OŠ Puconci (Čebelice in Tango malo drugače).

Učenke Staša, Amadeja, Nina in Katja so se predstavile s plesno točko What makes you beautiful. Z lutkovno predstavo Bela muca in Medko sladkosnedko so popestrili program učenci lutkovne in recitacijske skupine. Deklamacije o mami so povedale Sarah Friškič, Sara Horvat, Sara Temlin in Nena Žekš.

Za konec pa so z glasbenimi točkami nastopili: Zala Svetanič in OŠ Bodonci (Ljubezen mamina), Maruša Mujdrica (Pesek in poljub), Žan Tanacek na harmoniki (Ti, ti, ti moja rožica) in ansambel Sonček (Daj mi poljub).

»Vsaka mama je prava mama. Dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.« (Tone Pavček)

Foto: Melani Mörec

no images were found