| Avtor:

Začetek gledališkega abonmaja 2013 Zveze kulturnih in turističnih društev Občine Puconci z “MIM 2”

PUCONCI – Gledališki abonma 2013 Zveze kulturnih in turističnih društev Občine Puconci sta v petek, 11. januarja, začela Macho in Mejke s svojim izvrstnim nastopom »MIM 2«.

slika1V petek 11.1.2013 sta kulturno dvorano v Puconcih znova napolnila Macho in Mejke s »SOHW-vol.2«. S pomočjo svojih pridnih pomagačev in so igralcev, njima je znova uspelo nasmejati publiko do solz. S spletom humorističnih dogodkov in situacij je bila publika vedno enako kot igralca v AKCIJI, smeh je odmeval in sprostil obiskovalce.

Za začetek je Mejke zaradi svojih novih obveznosti, saj je v času med prvim in drugim MIM showom postal očka, zamudil začetek in svoj nastop, pa še s sabo je pripeljal » svoj naraščaj«.

Nastop je popestril obisk Frančiške fon Kozelin (Ive), ki je s svojimi vložki, še dodatno začinila že tako napeto dogajanje na odru.

slika2V prvem delu je sosed Lujzek (Mejke) na vso silo hotel svojega nediscipliniranega soseda prevzgojiti, da bi se pozdravljal, kar mu je na vse zadnje, z zvijačo tudi uspelo.

Za glasbeno popestritev je poskrbela mlada pevka Tara Šantavec, katero je spremljal Darijo. Kratki glasbeni premor je prekinil prizor vrnitev  Stanke in Mirkota z morja in iskanje njunega sina Hermana, ki sta ob odhodu na morje, pozabila doma. Vendar temu ni bilo ravno tako, saj je teta Mica pomagala Mirkotu prelisičiti Stanko. Stanka je bila prepričana, da ima njen mož dovolj denarja za morje, vendar v tihem dogovoru s teto Mico sta Mirko in ona Hermana namerno pustila doma. Teta Mica je za to uslugo dobila denar od Mirkota ter s tem Stanko potegnila za nos. Ker pa si Stanka zelo želi iti na morje, ji to tudi uspe. Tako tretje dejanje prikazuje njun dopust in tokrat imata Hermana s sabo. Vendar neprijetni vremenski vplivi spet pripomorejo k temu, da Herman izgine, mogoče ga bodo našli v tretjem »MIM shovu«??

slika9Za zaključek vsega pa so se pridružili folkloristi iz Cankove. Grande finale je bil seveda Gangam style ples.

Da pa ne bi bil konec kar konec, je kot običajno morala žena priti po svojega dragega, ki pač sam ne zna domov.

 

Na  petkovem nastopu sta Boštjan Sinic – (Mejke) in Matej Mertük (Macho) spet dokazala svoje sposobnosti in talent, pa tudi pridnost. Seveda tega vsega ne bi mogla postaviti na oder brez pomoči svojih prijateljev in soigralcev, hvala vam vsem, že se veselimo » MIM 3«.

 

V sklopu gledališkega abonmaja ZVEZE KULTURNIH IN TURISTIČNIH DRUŠTEV občine Puconci bosta potekali še dve predstavi:

25. januarja 2013 ob 18.00 uri v dvorani VGD Šalamenci: AMBULANTA NA KUBIK – gledališke skupine Srednje zdravstvene šole Rakičan

15. februarja 2013 ob 19.00 uri v dvorani VGD Pečarovci: ZAPUŠČINA – gledališka skupina Kroške tikvi

Foto in prispevek: Danica Kardoš

no images were found