| Avtor:

Zmagovalci pomurske lige v spajanju sesalnega voda so člani PGD Korovci in članice PGD Pertoča

ČERNELAVCI – PGD Černelavci je skupaj z gasilskim regijskim poveljstvom za Pomurje v soboto, 14. marca, pod šotorom pri vaško-gasilskem domu v Černelavcih organiziralo šesto tekmovanje pomurske lige v spajanju sesalnega voda. Tekmovalo je 28 ekip. Pri članih so slavili PGD Korovci, pri članicah pa PGD Pertoča.

V Černelavcih je tekmovalo 28 ekip, in sicer 11 ekip članic in 17 ekip članov. Ob 18. uri je bil zbor desetarjev in žreb, nato se je pričelo tekmovanje.

Zimska liga Cernelavci (27)Nov rekord v pomurski ligi SSV

V Černelavcih je padel nov rekord pomurske lige v spajanju sesalnega voda. Članice A PGD Bodonci so s časom 19,23 sekunde postavile nov pomurski rekord v pomurski ligi v spajanju sesalnega voda v kategoriji članic.

Pri članih pa ostaja rekord, ki so ga postavili člani PGD Korovci na tekmovanju v Skakovcih, in sicer 15,07 sekunde.

Finale

V Černelavcih so se v finale pri članicah uvrstile članice PGD Pertoča in članice PGD Ropoča. Zmagala je ekipa PGD Pertoča, s časom 23,33 sekund in premagala ekipo članic PGD Ropoča s časom 25,02 sekunde.

Pri članih so se v veliki finale uvrstili člani PGD Korovci in člani PGD Mekotnjak-Stara cesta. Člani PGD Korovci so s časom 19,31 sekunde premagali člane PGD Mekotnjak-Stara cesta, ki so dosegli čas 19,91 sekunde.

Organizator tekmovanja se je odločil, da bo podelil tudi praktično nagrado, in sicer najstarejšemu tekmovalcu in najstarejši tekmovalki pomurske lige v spajanju sesalnega voda. Najstarejši tekmovalec je iz PGD Mekotnjak-Stara cesta, ki ima kar 63 let, najstarejša tekmovalka pa iz ekipe članic PGD Bodonci B, ki ima 49 let.Zimska liga Cernelavci (31)

REZULTATI: SSV rezultati 2014-2015

Članice:

 1. mesto: PGD Pertoča
 2. mesto: PGD Ropoča
 3. mesto: PGD Bodonci A

 Člani:

 1. mesto: PGD Korovci
 2. mesto: PGD Mekotnjak-Stara cesta
 3. mesto: PGD Beznovci

 

Končni vrstni red:

Prehodni pokal pomurske lige v spajanju sesalnega voda pri članih so osvojili člani PGD Korovci, pri članicah pa PGD Pertoča.

Članice:Zimska liga Cernelavci (17)

 1. mesto: PGD Pertoča       36 točk
 2. mesto: PGD Bodonci A  32 točk
 3. mesto: PGD Motovilci   31 točk

 

Člani:

 1. mesto: PGD Korovci 1  42 točk
 2. mesto: PGD Strukovci  32 točk
 3. mesto: PGD Žižki         31 točk

Posnetek ene izmed vaj:

Foto: M. M, J. V.