| Avtor:

Zmagovalci pomurske zimske lige so članice PGD Bodonci in člani PGD Žižki

PUCONCI – PGD Bodonci in GZ Puconci sta skupaj z gasilskim regijskim poveljstvom za Pomurje v soboto, 24. februarja, v Zeleni dvorani OŠ Puconci organizirali finale pomurske zimske lige v spajanju sesalnega voda 2018. Tekmovalo je 17 ekip. Pri članih so slavili PGD Žižki, pri članicah pa PGD Bodonci.

Spajanje sesalnega voda Puconci (3)

V Puconcih je tekmovalo 17 ekip, in sicer 4 ekipe članic in 13 ekip članov. Ob 18. uri je bil zbor desetarjev in žreb, nato se je pričelo tekmovanje. To je bilo zadnje tekmovanje pomurske zimske lige v SSV v letu 2018.

Ekipe so na zadnjem tekmovanju pomurske zimske lige v spajanju sesalnega voda dosegale letos najboljše rezultate, kar je dokaz, da so se na zadnje tekmovanje ekipe pripravile, prav tako pa so bili pogoji za tekmovanje odlični.

Finale

V veliki finale so se pri članicah uvrstile članice PGD Bodonci in članice PGD Pertoča, ki so se v finalu že večkrat pomerile. Bodončanke so v finalu s časom 20,59 s premagale gasilke iz Pertoče, ki so dosegle čas 28,05 s.Spajanje sesalnega voda Puconci (1)

Pri članih smo lahko spremljali napeti finale med člani PGD Žižki in PGD Korovci. Tokrat so člani PGD Žižki s časom 15,78 s premagali člane PGD Korovci, ki so izvedli vajo 16,71 s.

REZULTATI: REZULTATI PUCONCI

Članice:

 1. mesto: PGD Bodonci
 2. mesto: PGD Pertoča
 3. mesto: PGD Zenkovci

 Člani:

 1. mesto: PGD Žižki
 2. mesto: PGD Korovci
 3. mesto: PGD Sovjak

Končni vrstni red: Skupni rezultat 2018Spajanje sesalnega voda Puconci (33)

Prehodni pokal pomurske lige v spajanju sesalnega voda so pri članicah osvojile članice PGD Bodonci, pri članih pa člani PGD Žižki. Letos je potekala četrta pomurska zimska liga. Pri članicah so trikrat prehodni pokal osvojile Bodončanke, enkrat pa gasilke iz Pertoče. Pri članih so trikrat zaporedoma prehodni pokal osvojili člani PGD Korovci, ki so ga prejeli tudi v trajno last, letos pa prvič člani PGD Žižki.

Članice:

 1. mesto: PGD Bodonci     17 točk
 2. mesto: PGD Zenkovci    11 točk
 3. mesto: PGD Pertoča       10 točk

Člani:

 1. mesto: PGD Žižki           20 točk
 2. mesto: PGD Korovci      16 točk
 3. mesto: PGD Sovjak       15 točk

Foto: J.V., A.J.,L.H., M.S.

no images were found