| Avtor:

11. regijski kviz gasilske mladine

PUCONCI – GZ Puconci je skupaj s komisijo za mladino regijskega gasilskega predsedstva in poveljstva v soboto, 14. marca, v Zeleni dvorani Osnovne šole Puconci organiziralo regijski kviz gasilske mladine. Kviza se je udeležilo 83 ekip.

Regijski gasilski kviz Puconci (33)Vsako ekipo sestavljajo trije člani in so razdeljeni v tri kategorije, in sicer pionirji (od 7 do 11 let), mladinci (od 12 do 16 let) in gasilci pripravniki (od 16 do 18 let).  Na letošnjem regijskem kvizu, ki je bil že enajsto leto zapored, je tekmovalo 83 ekip, kar je največ ekip do zdaj. Od tega je bilo 31 ekip pionirjev, 44 ekip mladincev in 8 ekip gasilcev pripravnikov.

250 mladih gasilk in gasilcev se je pomerilo v požarni preventivi, zgodovini gasilstva, splošnem znanju iz gasilstva in razna gasilska znanja. Svoje spretnosti in znanje so pokazali tudi v praktičnem delu, saj so tekmovali v štafetni navezavi vozlov, štafetni navezavi orodja in v vaji gasilska spretnost.

REZULTATI: (celotni: Regijski kviz – rezultati )

PIONIRJI:Regijski gasilski kviz Puconci (45)

  1. mesto: PGD Boreci
  2. mesto: PGD Veržej
  3. mesto: PGD Nedelica

MLADINCI:

  1. mesto: PGD Bodonci 1
  2. mesto: PGD Bodonci 2
  3. mesto: PGD Kapela

GASILCI PRIPRAVNIKI:

  1. mesto: PGD Bodonci
  2. mesto: PGD Rogašovci 1
  3. mesto: PGD Gornja Radgona

 

Na državni kviz, ki bo 28. marca, na OŠ Franceta Prešerna v Kranju so se uvrstile prve tri ekipe v kategoriji pionirjev in mladincev ter prvi dve ekipi v kategoriji gasilcev pripravnikov.

Kar štiri goričke ekipe na državni gasilski kviz

Na državni kviz gasilske mladine so se uvrstile štiri goričke ekipe, in sicer mladinci PGD Bodonci 1 in Bodonci 2 in gasilci pripravniki PGD Bodonci in PGD Rogašovci 1.

Foto: V. V., N. Š., S. S.

no images were found