| Avtor:

13. regijski kviz gasilske mladine

MALA NEDELJA – PGD Mala Nedelja je skupaj s komisijo za mladino regijskega gasilskega predsedstva in poveljstva v soboto, 18. marca, na Osnovni šoli Mala Nedelja organizirala regijski kviz gasilske mladine. Kviza se je udeležilo 115 ekip.

Kviz Mala Nedelja (10)Vsako ekipo sestavljajo trije člani in so razdeljeni v tri kategorije, in sicer pionirji (od 7 do 11 let), mladinci (od 12 do 16 let) in gasilci pripravniki (od 16 do 18 let).  Na letošnjem regijskem kvizu, ki je bil že trinajsto leto zapored, je tekmovalo 117 ekip, kar je največ do slej. Od tega je bilo 48 ekip pionirjev, 59 ekip mladincev in 8 ekip gasilcev pripravnikov.

350 mladih gasilk in gasilcev se je pomerilo v požarni preventivi, zgodovini gasilstva, splošnem znanju iz gasilstva in razna gasilska znanja. Svoje spretnosti in znanje so pokazali tudi v praktičnem delu, saj so tekmovali v štafetni navezavi vozlov, štafetni navezavi orodja in v vaji gasilska spretnost.

REZULTATI: (celotni:Rezultati kviz 2017 )

PIONIRJI:

  1. mesto: PGD Vučja vas 2
  2. mesto: PGD Vučja vas 1
  3. mesto: PGD Korovci 1

MLADINCI:

  1. mesto: PGD Zenkovci
  2. mesto: PGD Vučja vas 1
  3. mesto: PGD Tešanovci

GASILCI PRIPRAVNIKI:

  1. mesto: PGD Kapela
  2. mesto: PGD Kokoriči
  3. mesto: PGD Lipa

Na državni kviz, ki bo 1. aprila na OŠ Šmartno, Šmartno pri Litiji, sta se uvrstili prvi dve ekipi v posamezni kategoriji.

Foto: Geza Grabar

no images were found