| Avtor:

Peta ekipna olimpijada

RADENCI — V okviru projekta Team Olympiad je TIC Moravske Toplice na območju Pomurja priredil peto in hkrati tudi zadnjo športno rekreativno prireditev Ekipno olimpijado. S pomočjo izvajalca, NK Čarda, so jo izvedli v soboto, 28. 2. 2015, v Športni dvorani v Radencih.

Peta-Ekipna-olimpijada-Radenci-3Na tekmovanje se je prijavilo 13 tekmovalnih ekip, ki so tekmovale v disciplinah, primernih za vse generacije: v nogometu (streljanje na gol), golfu (udarci s golf palico ciljanje tarče), vlečenju vrvi, koordinirani hoji na dolgih smučeh, štafetni igri (skakanje v vreči) ter igri po izbiri organizatorja (batašarka – metanje škornja na koš). Skupno je bilo prijavljenih 102 tekmovalcev različnih starostnih skupin.

Vsaka ekipa je bila nagrajena, prvih pet pa je prejelo bogate nagrade sponzorjev. Najboljša ekipa je bila ekipa NE VEM, drugo mesto je zasedla ekipa KRNCI, tretje mesto je pripadlo ekipi MIX TEAM, četrto mesto sta si delili ekipi ŽLAJFARJI in NK SLATINA 2. V igri organizatorja (batašarki) je zmagala ekipa NE VEM.

Ekipne olimpijade so se udeležile tudi tekmovalne ekipe iz Avstrije, na pobudo projektnega partnerja Caritas Graz. Uspelo nam je povezati Slovence in Avstrijce s pomočjo športa, kar je bil tudi namen projekta v skladu s sloganom “Šport nas povezuje”/Sport verbindet uns”. Aktivnost je bila izvedena v okviru operacije »Team Olympiad«, ki je sofinancirana s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj in Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v okviru Operativnega programa Slovenija-Avstrija 2007-2013.

Prispevek in foto: TIC Moravske Toplice

no images were found