| Avtor:

3. turnir za ”Naj kartaša” Krajevne skupnosti Brezovci

Krajevna skupnost Brezovci je v mesecu januarju organizirala 3. turnir za ”Naj kartaša” KS Brezovci. Ker zajema KS Brezovci tri naselja: Brezovce, Lemerje in Predanovce, je turnir potekal tri sobote, in sicer vsako soboto v eni izmed vasi. 

Kartanje v snopsu KS Brezovci (1)Ljudje si zimske večere krajšamo na različne načine. Eden izmed načinov je tudi igranje priljubljene igre s kartami – igre ”šnops”. Ker sta bila turnirja v zadnjih dveh letih odlično organizirana in hkrati zelo dobro obiskana, se je KS Brezovci tudi letos odločila, da priredi turnir za ”Naj kartaša” KS Brezovci. Tekmovanje je bilo namenjeno izključno krajanom oziroma vsem, ki so kadarkoli živeli na tem območju. Vodja turnirja je bil Štefan Bukvič.

Turnir je potekal  tri sobote (10., 17. in 31. januarja), vsako soboto v drugi vasi, udeležilo pa se ga je skupaj več kot 40 tekmovalcev. Igralo se je v dvojicah.

Točke iz posameznih turnirjev so se seštevale in na koncu so najboljša mesta osvojili naslednji trije tekmovalci:

  1. FICKO Jože      Brezovci                  153 točk
  2. LAPOŠI Vinko    Lemerje                147 točk
  3. ŠKERLAK Nina    Predanovci        132 točk

Pokale in priznanja je najboljšim podelil predstavnik KS Brezovci – Štefan Panker.

Turnir v kartanju je tako ob hitrem tempu življenja in večnem pomanjkanju prostega časa vedno znova odlična priložnost za klepet in druženje krajanov. Se vidimo spet naslednje leto!

Prispevek: Nina Škerlak

Fotografije: Štefan Bukvič

no images were found