| Avtor:

4. Robijev memorial v Šalamencih

ŠALAMENCI – Klub malega nogometa Šalamenci je v nedeljo, 21. julija 2013, priredil  4. Robijev memorial. Na igrišču v Šalamencih se je odvijal dnevno-nočni turnir v malem nogometu, organizatorji  pa so bili z obiskom memoriala zelo zadovoljni. Na turnirju je slavila ekipa Okrepčevalnica Na Jasi. 

robijev-memorial-8Memorial je potekal v spomin na pokojnega dolgoletnega člana KMN Šalamenci Kerčmar Robija. Prijavljenih je bilo dvanajst ekip, ki so žreb opravile v petek, dva dni pred samim turnirjem. Štiri skupine so sestavljale naslednje ekipe:

SKUPINA A:
– MALARIJA KERMAN
– BODONCI
– STANJEVCI

SKUPINA B 
– PICERIJA KUČAN KRIŽEVCI
– OKREPČEVALNICA NA JASI
– POTEPUŠKI PSI LEMERJE

SKUPINA C 
– BELI MODELI
– BREZA
– STRUKOVCI

SKUPINA D 
– THE DRINKERS
– PEČAROVCI
– OKREPČEVALNICA PLAŽA KRAŠČI

Tekmovanje se je začelo ob 9.30 in je trajalo do 15.00, nato je sledil četrtfinale v katerega so se uvrstile ekipe: Stanjevci, The Drinkers, Okrepčevalnica Na jasi, Breza, Malarija Kerman, Pečarovci, Picerija Kučan in Beli modeli.

Štirje najboljši so se nato uvrstili v polfinale, kjer so lahko obiskovalci turnirja spremljali napete obračune med ekipami. Najprej sta se med seboj pomerili ekipi Stanjevcev in Okrepčevalnice Na jasi, izid tekme je bil 0 : 3. Nato pa je sledila še zanimiva tekma med ekipo Belih modelov in Pečarovcev. Izid je ob koncu tekme bil izenačen zato so odločali prosti streli po katerih je slavila ekipa Pečarovcev (4 : 3).

Razburljiv zaključek memoriala

Tretje mesto je po tekmi med Stanjevci in Belimi modeli pripadalo slednjim, v velikem finalu za prvo mesto pa so se borili Pečarovci inrobijev-memorial-14 Okrepčevalnica Na jasi. Slednja je s prepričljivimi 0 : 3 premagala svoje nasprotnike in tako osvojila 1. mesto in slavila na 4. Robijevem memorialu.

Člani prvih treh ekip so dobili pokale in denarne nagrade, ki sta jih podarila Robijev oče g. Kerčmar Ciril in Robijev brat g. Kerčmar Zlatko. Člani zmagovalne ekipe pa so dobili poleg pokala in denarne nagrade še prehodni pokal.

Letos tudi nekaj novosti

To leto so na memorialu igralci imeli možnost potegovati se tudi za naziv Naj strelca in Naj vratarja. Skozi vse tekme so bili pod burnim očesom sodnikov, ki so izbirali komu podariti ta laskavi naziv. Tako si je naziv Naj strelca priboril Mitja Flisar, iz ekipe Okrepčevalnice Na jasi, z osvojenimi devetimi goli. Naj vratar memoriala  pa je postal Darko Prša iz ekipe Pečarovcev.

Ob koncu tekmovanja je predsednik KMN Šalamenci g. Jernej Gomboši povedal še nekaj besed in izrekel zahvale vsem sponzorjem, igralcem in vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k izvedbi letošnjega memoriala.

Zabava pa se je nadaljevala še pozno v noč, saj so se obiskovalci lahko zavrteli ob zvokih ansambla Pravi moment.

Prispevek in foto: Martina Sever

no images were found