| Avtor:

6. regijsko tekmovanje gasilskih veteranov Pomurja

LEMERJE – Prostovoljno gasilsko društvo Lemerje je v nedeljo, 9. julija, na športnem centru ob vaško-gasilskem domu v Lemerju organiziralo 6. regijsko tekmovanje gasilcev veteranov Pomurja. Obenem je potekalo tudi tekmovanje veteranov sektorja Bodonci.

Tekmovanje veteranov Pomurja (14)6. regijsko tekmovanje gasilskih veteranov Pomurja se je pričelo z gasilsko parado s staro gasilsko mehanizacijo, od začetka do danes. Tako je v paradi bila udeležena dvokolesna šprickanca, šprickanca na konjsko vprego, poveljniško vozilo Opel Blitz letnik 1936, doma izdelana prikolica s traktorsko vleko, avto UAZ s prikolico, Tamič, cisterna Mercedes, novejša tehnika od orodnega vozila do vozila za reševanje v tunelih.Tekmovanje-veteranov-Pomurja-49

Tekmovalo je 19 veteranskih ekip. Tekmovanja so se udeležili tudi veterani iz Hrvaške, in sicer iz DVD Gubaševo, DVD Zabok in DVD Mala Subotica. Starost tekmovalcev v kategoriji veteranov je nad 50 let. Ekipe so se pomerile v mokri vaji z ročno brizgalno in v polaganju cevovoda.

Rezultati

Najboljše ekipe so prejele pokale, vse ekipe pa so prejele spominsko plaketo za sodelovanje. Prvo mesto so zasedli veterani iz PGD Bodonci, drugo mesto veterani iz PGD Puževci in tretje mesto veterani iz PGD Žižki.

Tekmovanje veteranov Pomurja (76)

Priznanje in nagrado so podelili tudi najstarejšemu tekmovalcu. Tokrat je najstarejši tekmovalec iz ekipe veteranov PGD Petanjci, ki je bil star 94 let.

Za zabavo je poskrbel Peter z Vinskimi brati in Limena glazba Prosenik-Zabok.

 

Foto: J.V., S.S.

no images were found