| Avtor:

Članice A PGD Bodonci zmagovalke na prvi tekmi za pokal Gasilske zveze Slovenije

NOVO MESTO – PGD Kamence je v soboto, 23. maja 2015, na športnem igrišču osnovne šole Bršljin organiziralo 21. mednarodno tekmovanje za Pokal PGD Kamence, hkrati pa je tekmovanje štelo tudi za Pokal Gasilske zveze Slovenije.

Drzavna liga Kamence (3).JPGGasilska zveza Slovenije že več let razpisuje pokalno gasilsko tekmovanje za člane in članice ter starejše gasilce in gasilke. Letos je razpisanih sedem tekmovanj, za končni rezultat pa se pri obeh tekmovanjih upošteva pet najboljših uvrstitev tekmovalnih enot

V Novem mestu je tekmovalo 44 ekip, tekmovanje pa je potekalo v konkurenci članic A in B, ter članov A in B. Tekmovalo je 14 ekip članic A, 20 ekip članov A, štiri ekipe članic B in šest ekip članov B.

Ekipe so se pomerile v vaji z motorno brizgalno in štafeti na 400 m brez ovir. Prve tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele pokale, medalje in praktične nagrade ter priznanja. Zmagovalna ekipa članic A in članov A pa še prehodni pokal.

Drzavna liga Kamence (18).JPGGlede na težavne vremenske razmere in moker teren so bili doseženi zelo dobri rezultati. Veliko ekip je že v ligi več let in so stari znanci, precej ekip pa se je v ligo prijavilo na novo. Prvič v ligi so tudi članice A PGD Bodonci, ki so na sobotni tekmi poskrbele za pravo presenečenje. Ligo so začele z odličnim prvim mestom in tako postale prva pomurska ekipa članic A, ki je dosegla najvišje stopničke v državni ligi. Tako so premagale marsikatero znano ime, tudi ekipe ki so sodelovale na olimpijadi. Bodončanke so s tem dobile ogromno zagona in motivacije za naprej. Prav tako so prejele tudi prehodni pokal PGD Kamence. Pri članih A pa so 1. mesto in prehodni pokal prejeli PGD Podgorci.

Naslednja tekma bo v soboto, 30. maja 2015, v Hajdošah.

Rezultati:

Člani A:

 1. mesto: PGD Podgorci
 2. mesto: PGD Krka Novo mesto
 3. mesto: PGD Hmeljčič

Članice A:

 1. mesto: PGD Bodonci
 2. mesto: PGD Hajdoše
 3. mesto: PGD Starše

 

Člani B:

 1. mesto: PGD Topole
 2. mesto: PGD Hajdoše
 3. mesto: PGD Krka Novo mesto

 

Članice B:

 1. mesto: PGD Hajdoše
 2. mesto: PGD Nova Cerkev
 3. mesto: PGD Begunje na Gorenjskem

Foto: V. V.

no images were found