| Avtor:

Festival medkulturne evropske raznolikosti manjšin

MORAVSKE TOPLICE  – V okviru projekta »Problematika manjšin v lokalnem okolju v luči evropeizacije« je v petek, 6. junija, potekal Festival medkulturne evropske raznolikosti manjšin.

festival-medkulturne-1V odkritem šotoru pri Termah 3000 je potekal bogat kulturni in kulinarični program, kjer so se predstavili učenci DOŠ Prosenjakovci s folklornim plesom »Vesel nedeljski popoldan v Železni županiji«, madžarska pevska skupina Sirene z ljudskimi pesmimi, srbski predstavniki z ljudskimi plesi in pesmijo, pevski zbor iz Slovaške ter folklorna skupina KUD Attila Jozsef Motvarjevci. Program sta povezovala moderator Denis in prevajalka Jolanda, za veselo vzdušje pa je poskrbel tudi muzikant Lajči.

Pred vhodom v šotor pa so se štiri ekipe merile v kuhanju. Ekipa iz Madžarske je pripravljala Gulyas – golaž, ekipa iz Srbije Zuzapörkölt – juho iz piščančjih želodčkov, ekipa iz Motvarjevcev je stavila na bograč, ekipa iz Prosenjakovcev pa na ragu juho. Iz loncev je čudovito dišalo, animacija pa je potekala tudi na stojnicah rokodelcev, ki so se predstavili vsak s svojo obrtjo.

Utrinki z dogajanja v spodnji galeriji.

Prispevek in foto: Urška Lovrenčec

no images were found