| Avtor:

Festival vina in kulinarike

FILOVCI – Krajevna skupnost Filovci in filovska društva so v soboto, 21. junija, organizirali že 8. festival vina in kulinarike. Prireditev so praznovali skupaj z 12. praznikom Krajevne skupnosti.

kulinarika-v-filovcih-22Program se je odvijal od 11. ure naprej, ko so številni obiskovalci imeli priložnost poskusiti tradicionalne domače jedi v pristnih lončenih posodah, kot so dödöli, küjlini, gibice, kisla župa, zelje, mlejčne ugorke, plemenjak, retaši, gibanica in druge. Potekalo je tudi drugo kuhanje bograča na tradicionalen način, kjer so sodelovale številne ekipe, največja atrakcija pa je bilo kuhanje bograča v 300-litrski lončeni posodi.

Filovski vinogradniki so pripravili degustacijo vin, ki so bila nagrajena na letošnjem društvenem ocenjevanju vin in so svojo odlično kvaliteto dokazala na ocenjevanju vin za Prekmurskega prvaka, ob 19. uri a so najboljšim podelili tudi priznanja.

Bogat spremljevalni program je še popestril dogajanje, saj so organizatorji pripravili delavnico izdelovanja rož iz krep papirja, likovno delavnico, lončarsko delavnico, nastope ljudskih pevcev ter razstave.

Organizatorji so se potrudili tako za domače, kot tudi za tuje goste, ki so ob okusni domači hrani in dobri kapljici lahko preživeli prijeten dan. Prireditev se je zaključila z zabavnim večerom z živo glasbo Dua Jošt.

Prispevek in foto: Urška Lovrenčec

no images were found