| Avtor:

Iz leta v leto boljša promocija destinacije Moravske Toplice z okolico skozi sladice s tipičnimi prekmurskimi sestavinami

Sladka Istra 2015 – KS Krnci s ponudbo sladic iz bučnega olja, bučnih semen in ajdove moke

 

Sladka Istra 2015_KS_Krnci 1 (15)Že četrto leto zapored smo se TIC Moravske Toplice udeležili Sladke Istre – 7. Festivala sladic in sladkih izdelkov v Kopru. Naš namen je vsako leto predstaviti drugačno ponudbo sladkih izdelkov, ki so vezani na novitete in zanimive sestavine iz lokalnega prekmurskega okolja.

Prvo leto smo se predstavili s čokoladnimi pralineji s tipičnimi prekmurskimi polnili v sodelovanju s Čokoladnico Passero, naslednje leto z madžarskimi sladicami (medena rolada, rezina žerbo, madžarica, radamoši, langaš) v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Motvarjevci in FS KUD József Attila Motvarjevci. Lansko leto so bili na vrsti izdelki iz buč (bučni zavitek, bučna marmelada, bučni kompot) v sodelovanju s Kulinaričnim vaškim jedrom Ratkovci.

Letos smo prav tako ostali pri bučah, a smo za osnovno sestavino sladic izbrali bučno seme, bučno olje in ajdovo moko. Odmevno ponudbo smo tokrat predstavili skupaj s Krajevno skupnostjo Krnci, ki so doma pripravili ajdovo rezino z bučnimi semeni, pecivo z bučnim oljem, mafine z bučnim oljem in semeni ter ajdovo zlevanko z bučnim oljem. Slednjo so člani KS Krnci pekli na prizorišču samem v prenosni krušni peči.Sladka Istra 2015_KS_Krnci 1 (7)

Na dvodnevnem dogodku smo letos dosegli neverjetno zanimanje za sladice, seveda smo kot običajno tudi tokrat sleherno tudi prodali.

Iz občine Moravske Toplice so se na najslajšem slovenskem festivalu predstavljali še naslednji ponudniki: Medičarstvo Jožice Celec iz Ratkovcev, Pekarna Figaro iz Andrejcev in Čokoladnica Passero iz Tešanovcev.

Z veseljem iz leta v leto lahko poudarimo, da Sladka Istra za nas vedno bolj predstavlja tudi širšo promocijo destinacije Moravske Toplice z okolico.

Prispevek: Janja Bürmen

Foto: TIC Moravske Toplice

no images were found