| Avtor:

Izbirno regijsko mladinsko gasilsko tekmovanje

LIPA – Gasilski regijski svet in poveljstvo za Pomurje sta skupaj z GZ Beltinci in PGD Lipa v nedeljo, 5. septembra, na nogometnem igrišču v Lipi organizirali izbirno regijsko mladinsko gasilsko tekmovanje. Tekmovalo je 74 enot, kar je največ do zdaj.  

Regijsko mladinsko Lipa (25)Za nastop na državnem tekmovanju, ki bo naslednje leto, se je potegovalo 39 ekip pionirjev, 11 ekip pionirk ter 19 ekip mladincev in 5 ekip mladink. Nastopili sta tudi ekipi z Madžarske in Hrvaške.

Pionirji in pionirke so se pomerili v vaji z vedrovko, v vaji razvrščanja in v štafeti na 400 metrov z ovirami. Mladinci in mladinke pa v vaji z ovirami za mladino, v štafeti na 400 m z ovirami in v vaji razvrščanja.

Državno gasilsko tekmovanje bo izvedeno v letu 2016. Tekmovanja se bodo lahko udeležile tekmovalne enote, ki so v posameznih tekmovalnih kategorijah zasedle na regijskih gasilskih tekmovanjih prva tri mesta in enote ki so dosegle predpisano normo. V kategorijah kjer je nastopilo 20 in več enot se na državno uvrstijo prve štiri enote.

REZULTATI: Celotni rezultati

Pionirji:

 1. mesto: PGD Korovci
 2. mesto: PGD Veržej
 3. mesto: PGD Boreci

Pionirke:

 1. mesto: PGD Žižki
 2. mesto: PGD Ljutomer
 3. mesto: PGD Negova

Mladinci:

 1. mesto: PGD Beltinci
 2. mesto: PGD Črenšovci
 3. mesto: PGD Lešane

Mladinke:

 1. mesto: PGD Negova
 2. mesto: PGD Sovjak
 3. mesto: PGD Ljutomer

 

Foto: M. Č.

no images were found