| Avtor:

Kapüstni den v Šalovcih

ŠALOVCI – Turistično društvo Dišeči volčin je v sodelovanju z vasjo Šalovci in Občino Šalovci tudi letos pripravilo tradicionalno prireditev Kapüstni den. Prireditev je potekala v nedeljo, 6. oktobra, v središču vasi Šalovci.

Kapustne den Na prireditvi so gospodinje iz vseh vasi Občine Šalovci pripravile razstavo jedi iz zelja, ki so jih obiskovalci lahko tudi pokušali. Hkrati pa je na prireditvi potekalo tudi tekmovanje v kuhanju segedina in izbor naj maskote. V kuhanju segedina so prva tri mesta dosegli Budinci, Šalovci in Domanjševci.

Na 11. tradicionalnem Kapüstnem dnevu so se na sejmu domače obrti predstavili tudi lokalni obrtniki in pridelovalci, vsi zbrani pa so lahko uživali tudi ob kulturno-glasbenem programu, v katerem so nastopili člani folklorne skupine Kulturno-umetniškega društva Šalovci in Prekmurska godba Bakovci z mažoretkami. Organizatorji so poskrbeli tudi za bogat srečelov lokalnih izdelkov in pridelkov, katerega dobitke so razprodali po uri in pol. Zadovoljni pa so tudi z obiskom, saj se je prireditveni šotor dodobra napolnil, tudi z obiskovalci od drugod. Vsakoletno tradicionalno prireditev so obiskali tudi člani Turističnega društva Dobrava, s katerimi imajo organizatorji prijateljsko sodelovanje.

Foto: Mihaela Kalamar

 

no images were found