| Avtor:

Maček že desetič državni prvak

PRAGERSKO – Strelski klub Central je, od 6. septembra do 8. septembra, v Pragerskem organiziral državno prvenstvo v trapu. Nastopili so najboljši strelci iz celotne Slovenije. Laskavi naslov državnega prvaka je tudi tokrat osvojil Boštjan Maček.

photo 2Državno prvenstvo v trapu je potekalo v Pragerskem. V petek, 6. septembra, je potekal uradni trening in žrebanje številk. Tekmovanje se je začelo v soboto, v nedeljo pa je potekal finale.

Na državnem prvenstvu v trapu je bila močna konkurenca. Nastopili so trenutno najboljši strelci iz celotne Slovenije. Tekmovalo je 70 članov, dva mladinca in sedem kadetov. Maček se je na državno prvenstvo podal z dobrimi občutki. »Na državno prvenstvo sem se dobro pripravil. Dobro pripravljenost so pokazali tudi zadnji treningi, tako da sem bil prepričan, da se lahko uvrstim v finale. Bolj sem bil v skrbeh, kako bom finale izpeljal, ker so se letos spremenila pravila za finale. Vseh šest finalistov začne polfinale z ničle, tako da lahko vsak zmaga, ne glede na zaostanek pred polfinalom in finalom,« pojasnjuje gorički olimpijec Boštjan Maček.

Po prvem dnevu si je Maček delil prvo mesto

Po prvem dnevu državnega prvenstva v trapu pri članih si je Maček delil prvo mesto z Danielom Žižmondom. Oba sta zadela 70 tarč od 75. Maček pravi, da se mu je v tretji seriji že poznala utrujenost, zato je bil prvi dan tudi malce slabši. »Ob treh zjutraj sem šel v službo in ob osmih, ko sem končal z delom, sem se odpravil na tekmovanje v Pragersko. Drugi dan sem bil spočit, pokazal sem svojo kvaliteto in zadel 49/50 možnih golobov,« dodaja Maček. Skupno je Maček imel 119/125 zadetih golobov, v polfinalu 14/15 in tudi v finalu 14/15.

Mačkov deseti naslov državnega prvaka

Maček je k svojim dosežkom v nedeljo na državnem prvenstvu v trapu dodal še deseti naslov državnega prvaka, ki ga je zelo razveselil. »Veliko je bilo garanja, odrekanja doma in tudi v službi, da to dosežeš. Ko sem leta 1996 dosegel svoj prvi naslov, sem si po tihem mislil, ali mi bo uspelo osvojiti deset naslovov pred koncem kariere. To mi je zdaj uspelo, vendar moja kariera še traja in upam, da bo še nekaj let,« ponosno pove Boštjan.photo 3

Ta rezultat je dober pokazatelj, da je Maček dobro pripravljen za svetovno prvenstvo, ki bo potekalo med 14. in 25. septembrom v perujski Limi. V Peru bo Maček odpotoval 19. septembra, tekma pa se bo začela 22. septembra in bo trajala tri dni. Kot največje favorite je Maček izpostavil evropske države, kot so Hrvaška, Italija, Španija …, nato pa še ZDA, Avstralija in Arabske države.

Kakšna so Mačkova pričakovanja na svetovnem prvenstvu? »S to tekmo se preveč ne obremenjujem. Vem, da sem dobro pripravljen, sama tekma pa bo pokazala, kaj ta pripravljenost pomeni,« zaključuje Maček.

Foto: B. M.