| Avtor:

Mačku za veliki finale zmanjkala dva goloba

SUHL – Sočasno z organizacijo evropskega prvenstva v Osijeku je v vzhodnonemškem mestu Suhl potekalo še evropsko prvenstvo za najboljše strelce s puško šibrenico in premikajočimi se tarčami. Slovenska reprezentanca se je na prvenstvo odpravila s tremi članskimi in tremi mladinskimi predstavniki v disciplini trap. Med njimi je bil tudi gorički olimpijec Boštjan Maček, ki je zasedel 25. mesto.

suhl-ep-2Boštjan Maček v uvodnih dveh serijah zadel 49 od 50 letečih tarč. Bil je eden od najresnejših kandidatov za uvrstitev v veliki finale, na koncu pa je zaradi 22 zadetih tarč v četrtkovi (peti) seriji zasedel 25. mesto. »Res sem bil po dveh dneh najresnejši kandidat za finale, vendar je bilo še 15 strelcev, ki so imeli enako ali pa še boljše izhodišče. Tretji dan sem nastopil v prvi seriji, občutek pred serijo je bil odličen, nič treme, sproščeni začetek, kaj se je zalomilo med serijo, pa še zdaj ne vem. Mogoče utrujenost po drugem dnevu, ko sem porabil preveč energije in koncentracije,« je pojasnil nosilec bronaste kolajne z evropskega prvenstva pred dvema letoma v Beogradu.

Za finale odločilna dva goloba

Gorički olimpijec je na evropskem prvenstvu v nemškem Suhlu zadel 120 glinastih golobov. »Na koncu sta mi res zmanjkala dva goloba. Odločilna je bila zadnja runda, kjer sem zadel 22 golobov. Konkurenca je res močna in izenačena, tako da se vsak zadeti ali zgrešeni golob poznata,« pravi Maček. Priznal je, da je nad rezultatom razočaran, saj je pričakoval uvrstitev blizu finala ali pa nastop v finalu. »Bolje sem bil pripravljen kot za sredozemske igre. Tudi sami treningi v Nemčiji so kazali napredek, tako da se imel visoka pričakovanja. Prva dva dneva sta to pokazala, ko sem bil v boju za finale. Včasih se kaj zalomi, kadar to ne pričakujemo in ravno to se je zgodilo meni,« pravi strelec na glinaste golobe Boštjan Maček.

V Suhlu je Maček leta 2008 prvič nastopil v finalu svetovnega pokala. Pravi, da je zaradi tega toliko bolj razočaran, ker mu letos ni uspelo ponoviti tega dosežka. Maček dodaja, da se je takrat počutil drugače, bil je bolj razbremenjen, s skromnimi cilji. Če se je kje kaj zalomilo, mu ni bilo težko prenesti. »Po letu 2008 se je to vse spremenilo. Zdaj neuspehe težje prenašam, vendar se trudim s tekme v tekmo napake popravljati,« razlaga gorički olimpijec Maček.

V nemškem Suhlu je zmagal Hrvat Josip Glasnović, ki je premagal Italijana Massima Fabbrizija. Bronasto kolajno pa je osvojil Irec Derek Burnett.

Svetovno prvenstvo

Med 14. in 25. septembrom bo v perujski Limi potekalo svetovno prvenstvo. Maček se bo najprej malce odpočil. Pred svetovnim prvenstvom ga konec avgusta čaka finale slovenske lige, dva tedna kasneje pa še državno prvenstvo.

Foto: B. M.

no images were found