| Avtor:

Otvoritev večnamenskega objekta na igrišču na Gorici in 25. obletnica KMN Izvir Gorica

GORICA – V soboto, 24. avgusta 2013, je na Gorici potekala otvoritev večnamenskega objekta na igrišču in praznovanje 25. obletnice KMN Izvir Gorica.

gorica-4Vizija, da bi se na tem zemljišču zgradil objekt se je oblikovala že davnega leta 1990, takrat je bil tudi postavljen lesen objekt predvsem za športne potrebe. Ker pa so bili prihodki kluba malega nogometa majhni, gradnja slačilnic pa velik finančni zalogaj, se je vodstvo Krajevne skupnosti Gorica leta 2004 odločilo za izgradnjo večnamenskega objekta. Sama gradnja objekta se je pričela v letu 2007. Veliko dela je bilo opravljenega s sponzorskimi in donatorskimi sredstvi, pa tudi ob pomoči in prostovoljnih prispevkih vaščanov Gorice. Sedanji Svet krajevne skupnosti Gorica pod vodstvom predsednice Nade Farič je takoj po izvolitvi nadaljeval z izgradnjo tega objekta ter ga tudi dokončal, objekt opremil in uredil okolico. Kot je v svojem govoru poudarila predsednica Krajevne skupnosti Gorica Nada Farič je bila njihova želja, da bi zgradba postala središče vasi, prostor za druženje vseh vaščanov in vseh društev v vasi, tako za potrebe športnih, gasilskih, mladinskih in drugih vaških prireditev.

Hkrati so na Gorici obeležili tudi 25. obletnico delovanja Kluba malega nogometa Izvir Gorica. Klub je bil ustanovljen leta 1988 na pobudo sovaščana Janeza Juga. Slednji je s pomočjo soigralcev prenesel delovanje takratnega Kluba malega nogometa Separacija iz Puconcev na Gorico. Klub je takrat pričel nastopati v takratni občinski ligi malega nogometa Murska Sobota.  Od leta 1996 pa nastopa v ligah Občinske zveze klubov malega nogometa Puconci. Vidnejše rezultate je dosegel v sezoni 1999/2000, ko je zasedel drugo mesto v A ligi in v sezoni 2000/2001, ko je postal prvak v A ligi OZKMN Puconci. V letu 2006 je bila ustanovljena tudi pionirska ekipa, ki je delovala do konca sezone 2010/2011. Pionirji so v pionirski ligi v sezoni 2009/2010 osvojili prvo mesto. V letu 2009 pa je bila ustanovljena še veteranska ekipa, ki prav tako uspešno nastopa v ligi OZKMN Puconci.gorica-9 Po kratkem kulturnem programu in nagovoru predsednice Krajevne skupnosti Gorica, župana občine Puconci Ludvika Novaka, predstavnika binkoštne cerkve Andreja Bojneca ter drugih gostov je sledilo prerezanje traku. Na otvoritvi večnamenskega objekta so slavnostni trak prerezali župan občine Puconci Ludvik Novak, predsednica Krajevne skupnosti Gorica Nada Farič in predsednik Kluba malega nogometa Izvir Gorica Andrej Huber. Po prerezanju traku sta objekt blagoslovila še duhovnik katoliške cerkve gospod Bedernjak in duhovnik evangeličanske cerkve gospod Balažic. Sledila je pogostitev udeležencev z bogračem, kavo in langašem. V vmesnem času je bila odigrana še nogometna tekma med veteransko ekipo KMN Izvir Gorica in ekipo občine Puconci, ki se je končala z izidom 6 : 6, po izvajanju kazenskih strelov pa je bila boljša ekipa občine Puconci. Zbrane sta nato pozno v noč zabavala Duo nostalgija.

Prispevek in foto: Katja Farič

no images were found